Територіальна оборона-2022: визначені головні організаційні плани

Дата: 16.01.2022 16:59
Кількість переглядів: 957

Фото без опису

15 січня 2022 року на базі спортивно-стрілецького корпусу «Булат», що на території Калинівської громади, відбулося перше у новому році робоче засідання Оперативного Штабу батальйону територіальної оборони Броварського району.

У робочій зустрічі взяли участь керівники Броварської районної державної адміністрації на чолі з виконувачем обов’язків її голови Павлом Проскочилом, керівник Броварського міськрайонного територіального центру комплектації та соціальної підтримки Сергій Пригода, командир військової частини А7302 Віктор Скороход, очільник Координаційної ради з питань АТО при Броварській райдержадміністрації Роман Комендант, представники офіцерського та рядового складу батальйону територіальної оборони Броварського району.Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Головними темами робочої зустрічі стали питання реалізації на території Броварського району Закону України «Про основи національного спротиву» та щодо змін до Закону України «Про чисельність Збройних Сил України» та затвердження Кабінетом Міністрів типового положення про зони територіальної оборони в Україні.

Під час робочої наради учасники обговорили ряд важливих питань. Зокрема: основи організації територіальної оборони, порядок формування та комплектування особового складу батальйону, повноваження державних органів та органів місцевого самоврядування в питаннях територіальної оборони, фінансування та матеріально-технічне забезпечення, соціальний та правовий захист осіб, які беруть участь у навчаннях та несенні служби в рамках територіальної оборони, а також багато інших питань.

Сторони обговорили ряд організаційних моментів щодо потенційних військових таборів на території Броварщини, де можуть базуватися окремі частини батальйону територіальної оборони, комунікації всередині батальйону, екіпірування, матеріально-технічного оснащення та забезпечення необхідними складовими для проведення військових зборів — харчування, транспорт, пальне тощо.

Під час наради керівництву Штабу оперативного командування батальйону були представлені, призначені кількома днями раніше, радники керівника батальйону територіальної оборони, виконувача обов’язків голови Броварської райдержадміністрації Павла Проскочила — ними стали один із керівників ССК «Булат» Костянтин Хоменко та голова Координаційної ради учасників АТО при райдержадміністрації Роман Комендант. Перший для них день пройшов у «бойовій» атмосфері: з представниками особового складу батальйону були проведені тренування зі стрільби.

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без опису

Було визначено, що одним із центрів навчання та підготовки особового складу батальйону стане ССК «Булат». Також визначено низку організаційних процесів, які необхідно виконати до початку функціонування батальйону територіальної оборони на постійній основі. Передбачається, що у ньому буде визначена стала кількість бійців на контрактних умовах. Стартовим днем визначено 29 січня 2022 року. Тоді ж розпочнуться тренувальні цикли для штатних військових і для резервістів.

Під час наради очільник Броварської райдержадміністрації Павло Проскочило звернув увагу на важливості ухвалень програм з фінансування територіальної оборони місцевими громадами.

Фото без опису

Також, очільником райдержадміністрації був представлений універсальний компактний набір для учасників військових зборів. Комплект складається з рюкзака, каремату, ліхтариків, продуктових наборів, оптимальних необхідних речей. Передбачається, що такими комплектами можуть бути забезпечені усі бійці особового складу батальйону територіальної оборони.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Також буде збережений графік проведення засідань Штабу оперативного командування батальйоном — у третій четвер кожного місяця у Броварській райдержадміністрації. Окрім цього, будуть проводитися за необхідністю, оперативні наради на території тренувальних центрів чи визначених військових частин.

Фото без описуФото без опису

Для належної підготовки до старту зборів 29 січня, керівництвом райдержадміністрації будуть надані відповідні доручення профільним структурним відділам та проведена комунікація з територіальними громадами.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень