І сто років тому, і нині — вони: борці за Незалежність та Соборність України!

Дата: 21.01.2022 14:20
Кількість переглядів: 388

     Фото без опису

     У січні Україна вшановує героїзм воїнів, які у 2014-2015 роках мужньо захищали Донецький аеропорт і загинули за незалежність держави, а також відзначає свято — День Соборності України, коли у 1919 році був проголошений Акт злуки Української Народної та Західної Української Народної Республік.

     До вшанування пам’яті Героїв, що боролися за Незалежність у ХХ та ХХІ століттях, долучилася і Броварщина.

     На прохання голови Київської обласної державної адміністрації Василя Володіна, 21 січня о 10.00 год. Броварська районна державна адміністрація у повному складі вшанувала пам'ять «Кіборгів» хвилиною мовчання.

Фото без опису

     Також напередодні Дня Соборності України виконувач обов’язків голови Броварської районної державної адміністрації Павло Проскочило вшанував пам'ять тих, хто боровся за Незалежність України на початку ХХ століття, поклавши квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку у місті Бровари.

Фото без описуФото без опису

     Вибір місця покладання квітів — не випадковий. Адже Актом злуки двох молодих республік у 1919 році українці  виконали заклик Кобзаря: «А всім нам вкупі на землі, Єдиномисліє подай, І братолюбіє пошли».

Фото без опису

     Саме «соборність» означає добровільне єднання людей на засадах свободи, демократії та взаємоповаги.

     Віримо, що територіальна цілісність України, скріплена кров’ю мільйонів незламних борців, навіки залишатиметься непорушною.

Фото без опису

     Лише в єдності дій та соборності душ можемо досягти величної мети – побудови економічно й духовно багатої, вільної й демократичної України, якою пишатимуться наші нащадки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень