Розвиток добровільної та місцевої пожежної охорони в Україні

Дата: 28.01.2022 16:19
Кількість переглядів: 585

 Фото без опису

  З метою популяризації розвитку добровільної та місцевої пожежної охорони у Броварському районі та з метою підвищення рівня пожежної безпеки на території громад, а також своєчасного реагування на пожежі та надання допомоги у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у разі їх виникнення органами місцевого самоврядування утворюється місцева пожежна охорона.

Фото без опису

  Основними завданнями добровільної та місцевої пожежної охорони є:

  • забезпечення пожежної безпеки;
  • запобігання виникненню пожеж та нещасних випадків під час пожеж;
  • гасіння пожеж, рятування населення, а також надання допомоги у ліквідації наслідків інших надзвичайних ситуацій;
  • в короткий час реагують на пожежі та надзвичайні ситуації.

Фото без опису

Добровольці — це перші помічники професійних пожежних, які реагують на пожежі та надзвичайні ситуації, що виникають на території їх громади

Перш за все – це небайдужі громадяни, які вирішили зробити свій внесок у забезпечення безпеки громади. Люди, які готові кинути всі свої справи на час виклику, аби врятувати чиєсь життя.

Децентралізація ставить нові виклики перед роботою сектору безпеки. Мова йде про те, що жителі громад мають бути захищеними від різних небезпек та спокійними за своє життя та здоров’я.

Фото без опису

Одним із шляхів формування такого безпекового середовища в населених пунктах є залучення мешканців із активною життєвою позицією, а також популяризація та сприяння добровільному пожежному руху.

Добровільні пожежники — це нормальна робоча модель і прогресивна практика. Так люди можуть проявляти свою громадську відповідальність та робити особистий внесок у колективну безпеку жителів громади.

Про новини Державної служби з надзвичайних ситуацій читайте тут 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень