Військові навчання у Броварській громаді: оборона головної будівлі району

Дата: 30.09.2021 21:19
Кількість переглядів: 397

Вінцем навчально-тренувальних зборів з територіальної оборони-2021 стали бойові навчання у Броварах.

30 вересня 2021 року практичні заняття пройшли відразу на кількох важливих об’єктах міста.

Уже з самого ранку керівництво району територіальної оборони та особовий склад батальйону отримали від Штабу оперативного командування вихідні дані: головна адміністративна будівля багатотисячного міста — Броварської районної державної адміністрації та Броварської міської ради — опинилися перед загрозою захоплення диверсійно-розвідувальними групами.

Фото без описуФото без описуФото без опису

На «гарячі лінії» Броварської територіальної громади паралельно надійшли анонімні повідомлення про «мінування».Фото без опису

Фото без опису

З місця базування батальйону територіальної оборони до Броварів виїхало кілька рот на відповідне реагування на ситуації в рамках військового навчання.

Як і попередні разі, командування рот розподілило частину бійців на пости та патрулювання вулиць.

Фото без опису

Частина інструкторів, спостерігачів та військових сформувалися у диверсійні групи.

У центрі міста розгорнулися справжні «бої» між бійцями територіальної оборони та “озброєним угрупуванням”.

Присутні ЗМІ та місцеві жителі стали свідками відчайдушних дій з обох сторін «збройного конфлікту».

Фото без опису

У роботу також активно включилися працівники поліції, ДСНС, СБУ, поліції охорони, рятувальної служби та невідкладної швидкої допомоги.

Умовних «провокаторів» «прийняли» чергові наряди поліції, рятувальні служби були задіяні по ситуації для нейтралізації небезпечних вибухових речовин, а «карета» швидкої допомоги, медики та санітарна служба батальйону оперативно діяли у ситуаціях з «пораненими» бійцями.

Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Все це проходило на великих швидкостях, на високому адреналіновому рівні та в атмосфері, максимально наближеній до бойової.

Фото без описуФото без опису

Бійцям територіальної оборони доводилося максимально контролювати ситуацію: реагувати на «гранати», «вибухові пристрої», «стрілянину» з боку «диверсантів» та інші провокації.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Особовий склад задіяних рот, як відзначено керівництвом району територіальної оборони та командиром військової частини оперативного командування “Північ” полковником Олександром Ковалем, відпрацював на гідному рівні, «диверсанти» та «провокатори» — передані правоохоронним органам, а «небезпечно-вибухові пристрої» — знешкоджені.

Фото без опису

Після проведених бойових дій біля головної адміністративної будівлі району, відразу ж надійшов «сигнал» про те, що з’явилися нові «озброєні провокатори», і відразу ж особовий склад та служби оперативного реагування — поліція та рятувальники швидко виїхали на нове місце події.

Фото без опису

Там рота на чолі з керівником району територіальної оборони, виконувачем обов’язків голови Броварської районної державної адміністрації Павлом Проскочилом об’єдналася ще із кількома ротами батальйону і провела «прочісування» території.

За бойовим «сценарієм», «диверсанти» вступили у перестрілку з бійцями територіальної оборони, однак, у підсумку спільно з поліцією охорони були «знешкоджені».

Завершальним акордом стало звільнення від «диверсантів» захопленого диспетчерського пункту київських регіональних мереж у Броварах. Ситуація була поглиблена тим, що «злочинці» стали погрожувати підривом території усього важливого об’єкту.

Військові територіальної оборони, хоч і поступово, але злагоджено змогли увійти спочатку у будівлю, потім піднятися поверхом вище у головний диспетчерський пункт та нейтралізувати «злочинців». Як і на попередніх локаціях, поліція охорони спрацювала оперативно та надійно.

Фото без описуФото без опису

Як наголосили керівники району територіальної оборони на чолі з Павлом Проскочилом та Штабу оперативного командування, військово-тактичні завдання у місті Бровари виконанні на гідному рівні.

Фото без описуФото без опису

Вже завтра, 1 жовтня, на базі розташування особового складу батальйону з територіальної оборони відбудеться урочиста церемонія завершення військово-навчальних зборів. Під час неї передбачається підбиття підсумків зборів, нагородження та відзначення військових, які проявили себе з найкращого боку. Фіналом урочистостей стане святковий концерт для бійців з територіальної оборони.

Інформацію про територіальну оборону Броварського району читайте тут 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень