Шановні ветерани війни в Афганістані та члени сімей воїнів –інтернаціоналістів!

Дата: 15.02.2022 08:20
Кількість переглядів: 453

Фото без опису     

     Війна в Афганістані тривала 9 років 1 місяць і 19 днів. Участь в ній взяли    160 375 українських військовослужбовців, понад 3 тисячі з яких загинули. Доля 72-х осіб до сьогодні не відома. 

     15 лютого, у день свята Стрітення Господнього ми відзначаємо День вшанування учасників бойових дій на територіях інших держав та 33-ю річницю виведення військ з Афганістану.

     Щорічно український народ віддає глибоку шану усім без винятку солдатам і офіцерам, рядовим і генералам, робітникам та службовцям, яким судилося пройти вогняне горнило бойових дій в Республіці Афганістан.

     Ця війна назавжди залишиться в пам’яті нашого народу, адже вона залишила не виліковну рану у серцях тих, хто втратив своїх синів, батьків та друзів.

     Священною є пам’ять про їх героїзм, мужність при виконанні інтернаціонального обов’язку, готовність платити найдорожчу ціну своє життя. Вони є взірцем для нинішніх воїнів-захисників України, які з честю виконали свій військовий обов’язок, стали гідним прикладом людської відданості, героїзму та мужності.

          Шановні земляки! Ми знаємо, що Ви і досі не можете забути тих страхіть, коли над Вашими головами свистіли кулі, і кожна хвилинка Вашого життя могла стати останньою. Але вам випало щастя вижити.

       Я щиро вітаю Вас, ветерани Афганської війни. Ви повернулися на рідну землю, вкриті бойовою славою. Вітаю також  Ваших рідних і близьких, які, незважаючи ні на що в свій час вірили, що Ви, їхні сини, брати та кохані, знову переступите поріг батьківської оселі.

  У числі тих, хто не повернувся з афганської війни, є і наші земляки, спомин про яких ніколи не зітреться у наших серцях. В глибокій жалобі схиляю голову перед їх пам’яттю. Це:

Сергій Басов – стрілок-навідник гранатомету прикордонних військ; нагороджений орденом «Червоної зірки» посмертно.

Анатолій Кулініч – рядовий стрілець комендантського взводу; нагороджений орденом «Червоної зірки» посмертно.

Сергій Кримець – розвідник району «зеленої зони»; нагороджений орденом «Червоної зірки» посмертно.

Олександр Савченко – водій вантажівки, що курсувала через перевал Саланг; нагороджений медаллю «За бойові заслуги» та орденом «Червоної зірки» посмертно.

     З вдячністю звертаюся до тих, хто живе поряд з нами.

     Низький уклін Вам, миротворці! Хай мирне небо, затишок, добро і шана оточують Вас завжди!

     Наснаги Вам, щастя, радості, успіхів у праці на благо родини, Броварщини та рідної України!

 

З повагою,

виконувач обов’язків голови

Броварської райдержадміністрації                       Павло Проскочило


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень