Розміновування Броварського району продовжуватиметься спільно з саперами з Великобританії

Дата: 22.04.2022 17:16
Кількість переглядів: 348

           Фото без опису

Надалі територію Броварського району від вибухонебезпечних предметів та мін, українські сапери будуть проводити спільно з фахівцями з Великобританії.

Днями Броварська районна військова адміністрація дійшла спільної згоди з Організацією життєзабезпечення небезпечних територій — Hazardous Area Life-support Organization (HALO або «The HALO Trust»).

«The HALO Trust» — є спільною неполітичною, нерелігійною, неурядовою, некомерційною благодійною організацією Великобританії та США. Спеціалізується компанія на усуненні загрози вибухонебезпечних залишків війни. А саме — пошук вибухонебезпечних предметів та очищення територій від них, зокрема від мін-пасток, складанні карт мінної небезпеки в регіонах та проведенні освітньої роботи з населенням щодо норм безпеки на територіях, де відбуваються розмінування.

Напередодні, у місті Київ відбулося зустріч-знайомство з представниками компанії.

       Фото без опису

22 квітня у приміщенні Броварської районної військової адміністрації відбулося відкрите спілкування зі ЗМІ, у якому взяли участь: начальник районної військової адміністрації Павло Проскочило, регіональний директор компанії «The HALO Trust» Майк Ньютон та військовий сапер полковник Максим Комісаров.

       Фото без опису

Фахівці організації розповіли про те, що надалі нададуть своїх інструкторів для розмінування території Броварського району на безкоштовній основі.

Передбачається, що найближчим часом буде створена інтерактивна карта Броварського району, на якій буде позначено місця, де вже пройшли саперні роботи.

Проведення саперних робіт проводитиметься по кількох важливих напрямках: 1) дороги, шляхопроводи, мости, переправи, 2) інфраструктурні об’єкти та комунікації, 3) громадські та комунальні заклади — медичні установи, заклади громадського харчування тощо.

           Фото без опису

З регіональним директором компанії «The HALO Trust» Майком Ньютоном

Передбачається проведення просвітницької роботи щодо норм поведінки в умовах загрози від дій вибухонебезпечних предметів з населенням Броварського району. Також буде відкрита максимальна комунікація через соціальні мережі з фахівцями, які займатимуться розмінуванням для відстеження та контролю ситуації в районі.

Як наголосив представник британської компанії, перевірка на вибухонебезпечні предмети буде здійснюватися не лише на територіях, які були окуповані ворогом (Калитянська, Великодимерська та Баришівська громада), а й там, де проходили бойові дії, а це — територія Калинівської громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень