Увага: роз’яснення щодо спеціального світломаскувального режиму в умовах воєнного стану

Дата: 26.04.2022 19:13
Кількість переглядів: 4682

           Фото без опису

У Броварському районі комендантська година і спеціальний режим світломаскування вводяться розпорядженням військової адміністрації.

Відповідно до порядку щодо заходів під час запровадження комендантської години та встановлення спеціального режиму, світломаскування здійснюється лише за наявності реальної загрози життю і безпеці громадян, інтересам суспільства або держави, а також для забезпечення громадського порядку.

Аби не допомагати ворогу орієнтуватися в місцевості, треба дотримуватися двох режимів світломаскування — часткового і повного.

Часткове затемнення є підготовчим періодом до введення повного затемнення.

Під час запровадження режиму часткового затемнення, тобто, у звичному режимі, у період комендантської години з 22.00 до 5.00 год, рівень освітлення територій підприємств, установ та організацій необхідно знижувати шляхом вимикання частини світильників, установки ламп зниженої потужності або застосування регуляторів напруги.

Під час повного затемнення, а саме — на час повітряної тривоги — всі види зовнішнього освітлення повинні бути вимкнені. У місцях проведення аварійно-рятувальних та інших невідкладних робіт, а також на небезпечних ділянках шляхів евакуації населення до захисних споруд цивільного захисту і біля входів до них передбачається маскувальне стаціонарне або автономне освітлення з використанням переносних освітлювальних ліхтарів.

Просимо не нехтувати здійсненням заходів правового режиму воєнного стану, зокрема, комендантської години та світломаскування в Броварському районі задля Вашої безпеки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень