Радуйте Броварщину цвітом-вишивкою!

Дата: 04.05.2022 13:48
Кількість переглядів: 745

         Фото без опису

Талановита людина, Заслужена майстриня народної творчості, Вчитель з кільканадцяти річним досвідом та відмінник народної освіти, почесний громадянин Броварського району Ніна Іванівна Федірко 3 травня відзначила своє 85-річчя.

Лихо, яке прийшло у вигляді російської навали, не дає можливості відчувати позитив та веселощі, проте не зменшує того, що життя Ніни Іванівни світле і прекрасне, хоч і нелегке.

 

У її творчості вишивки переплелися і життєві принципи, і морально-духовні якості і суспільно-політичні переконання.

Серед її робіт у місцевому Музеї вишивки у Великій Димерці — рушники в національному стилі, на християнську тематику, на тему боротьби на Євромайдані 2014 року…

      Фото без опису

Хусточки, рушники, сорочки-вишиванки — усе це своїми руками.

В тематиці її творів — багато звернень до Бога. Мабуть, тому і сама Ніна Іванівна дуже добра, щира і чуйна. Свою ніжну природу і любов до Батьківщини та Бога, передає у вишиванках.

        Фото без опису

        Фото без опису

Не менш важливим у її роботах — теплота і ніжність материнства. У поєднанні з християнською тематикою образи Матері Божої з Ісусом виходять надзвичайно зворушливі.

        Фото без опису

У цьому ж музеї — куточок нагород та відзнак Ніни Іванівни.

              Фото без опису

Нагороджена Ніна Федірко Орденом Почаївської Ікони Богородиці, медалями «20 років Незалежності України», «Патріот Київщини», «Патріот України», «За трудову доблесть»... А ще — неодноразово відзначалася грамотами Міністерства та обласного відділу народної освіти, має Почесні відзнаки Броварської районної ради, Знаки Пошани III та II ступенів, нагороджена Почесними грамотами та подяками голови Броварської районної державної адміністрації.

Є у Ніни Іванівни і рекорд. Це найдовший рушник в Україні, вишитий однією майстринею, завдовжки 7,3 метри. Символізує рушник Соборність, а у центрі нього герб Броварського району.

      Фото без опису

За дорученням начальника Броварської районної військової адміністрації Павла Проскочила, квіти, подяку адміністрації та цінний подарунок іменинниці, за її талант та працю, вручив його радник Олександр Сирота.

       Фото без опису 

Броварська районна військова адміністрація щиро вітає іменинницю і зичить їй ще довгих років життя та здоров’я та радувати ще довго Броварщину своїми прекрасними талантами.

       Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень