Інтернет-зв'язок від Ілона Маска відтепер у Калитянській громаді!

Дата: 12.05.2022 19:00
Кількість переглядів: 1985

            Фото без опису

Супутниковий інтернет Starlink від компанії SpaceX відомого американського підприємця Ілона Маска, відтепер у Калитянській громаді. Інтернет-мережа, яка буде працювати від космічного супутника, встановлена на території селища Калита і обслуговуватиме орган місцевого самоврядування — Калитянську селищну раду.

Така, справді потужна технологічна інновація, стала можливою за спільних зусиль Київської обласної та Броварської районної військових адміністрацій.

Радник начальника Київської обласної військової адміністрації Гліб Малютін, спільно з керівником експертної групи з розвитку фіксованого інтернету Міністерства цифрової трансформації України Андрієм Набоком, передали станції супутникового інтернету Starlink начальникам військових адміністрацій Вишгородського, Броварського та Бориспільського районів.

Під час робочої зустрічі, у Броварах, фахівців цифрової інновації з начальником Броварської районної військової адміністрації Павлом Проскочилом, були обговорені потреби громад Броварського району в інформаційному забезпеченні задля повного відновлення інфраструктури району з надання інформаційно-комунікаційних послуг цивільному населенню.

      Фото без опису

Як розповів секретар та виконувач обов’язків голови Калитянської селищної ради Сергій Рудницький, ще донедавна у громаді стояла гостра проблема — перебійний і неякісний зв'язок. Спільними зусиллями Калитянська селищна рада, як орган місцевого самоврядування, була внесена у перелік до загальнодержавної програми щодо облаштування сучасним, якісним інтернет-зв’язком.

12 травня 2022 року очільник району Павло Проскочило прибув з фахівцями цифровізації до Калити, щоб разом передати новітнє обладнання.

         Фото без опису

Планується, що Калитянська селищна рада буде використовувати технології «від Ілона Маска» безкоштовно.

Нагадаємо, що на території Київщини відновлено майже 90% засобів інформаційно-комунікаційної інфраструктури, зокрема, завдяки високопродуктивному супутниковому зв’язку Starlink.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень