Не єдиною війною: військові територіальної оборони Броварщини зіграли у футбол

Дата: 18.05.2022 10:46
Кількість переглядів: 844

      Фото без опису

 

Нарешті прийшла справжня тепла весна 2022 року, відійшла у минуле активна фаза окупації у Броварському районі, і у місцевих мешканців з’явилася перша можливість по-справжньому відчути насолоди весни і потепління.

Хтось занурюється у польові роботи, а для когось з приходом тепла, відроджується спорт та дозвілля. У мирний час у цю пору вже давно вирував вуличний, дворовий та дитячий футбол.

     Фото без опису Фото без опису

17 травня керівництво роти охорони Броварської районної військової адміністрації дозволило частині військових взяти участь у футбольному матчі.

Спаринг-партнером військовослужбовців батальйону тероборони (футболки «помаранчеві») стала команда футболістів-любителів з житлового району «Масив» міста Бровари (футболки «зелені»).

     Фото без опису Фото без опису

Матч пройшов у дружній атмосфері, але при цьому на полі вирували яскраві пристрасті та емоції.

Відчувалося, що обидві команди дуже засумували за футболом, хоча давалася взнаки тривала відсутність ігрової практики.

Команда житлового району «Масив» виявилася зігранішою. Хлопці вже не один рік грають у вуличний футбол разом, тож не дивно, що у перші хвилини взяли ініціативу у свої руки. Вже за перші 10 хвилин колектив роти охорони «летів» 0:2.

        Фото без опису Фото без опису

Ключовою стала заміна в команді тероборони на 11-й хвилині. На поле вийшов гравець  військової районної адміністрації з позивним «Малой».

Саме його надійна гра у воротах, дала можливість півзахисту та нападу відчути себе впевненіше. І голи не забарилися: вже за кілька хвилин «помаранчеві» зрівняли рахунок, а ще невдовзі вийшли вперед — 3:2.

      Фото без опису Фото без опису

Гравець з позивним "Малой" встигав і у воротах надійно стояти і голи забивати. Його вихід на поле на заміну став визначальним.

Як з’ясувалося,  «Малой» виявився універсальним гравцем, який добре грає і на позиції «диспетчера», і в атаці. Тож кілька голів і на його рахунку. Ще кілька м’ячів забив гравець з позивним «Борода», який «знайшов себе» на полі, після того, як йому почали добре «подавати снаряди».

       Фото без опису Фото без опису

        Фото без опису

До середини матчу гравець "Борода" "знайшов себе" на полі і голи не забарилися

 

Першу половину зустрічі рота охорони вже вела в рахунку — 8:2.

На другий тайм команди, за спільною домовленістю, внесли у свої склади певні корективи. За команду «зелених» перейшов грати голова Координаційної ради з питань АТО/ООС при Броварській районній військовій адміністрації Роман Комендант.

      Фото без опису Фото без опису

Роман Комендант у другому таймі "позеленів" за згодою команд

 

Це суттєво вплинуло на хід гри. Знаючи можливості своїх партнерів, Роман швидко зорієнтувався в тактиці: вже невдовзі «зелені» «підібрали ключі» до воріт «помаранчевих».

Згодом Роман зайняв місце на тренерському містку команди «Масив».

       Фото без опису

На тренерському містку команди "Масив" (Бровари) — Роман Комендант 

Саме його настанови і підбадьорювання підопічних позитивно позначилося на грі «зеленої» команди — вона кілька разів була близькою до того, щоб скоротити рахунок. Та все ж більш старші гравці (роти охорони) вистояли, і на досвіді довели поєдинок до переможного завершення. Рахунок — 8:3, на користь «помаранчевих».

Зустріч пройшла в надзвичайно активній та дружній атмосфері.

      Фото без опису

      Фото без опису

      Фото без опису

Обидві команди домовилися про проведення "Матчу-реваншу", який відбудеться найближчим часом.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень