Про візит начальника Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби на Броварщину.

Дата: 09.06.2022 19:03
Кількість переглядів: 606

        Фото без опису

9 червня 2022 року на Броварщину здійснив робочий візит начальник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба.

У рамках робочого візиту було обговорено низку важливих питань, які стосуються відновлення інфраструктурних об’єктів та житлового сектору, зокрема, приватного, які постраждали внаслідок окупації.

Зокрема, відбулися зустрічі з начальником Броварської районної військової адміністрації Павлом Проскочилом, головою Броварської районної ради Сергієм Гришком. Було здійснено виїзд на локацію розмінування від вибухонебезпечних предметів у Великодимерській громаді. Також проведена робоча зустріч з головами усіх восьми територіальних громад Броварського району, під час якої було обговорено ряд гострих для громад питань.

У пріоритеті — відбудова житла для постраждалих мешканців

Під час робочого візиту до Броварського району, начальник Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба, разом з начальником Броварської районної військової адміністрації Павлом Проскочилом та керівником Броварської районної ради Сергієм Гришком, у першу чергу, відвідали локацію, що знаходиться на узбіччі автошляху Київ-Чернігів, неподалік села Скибин Великодимерської громади.

    Фото без опису

Саме на цьому місці, під час широкомасштабної агресії з боку російської федерації, відбувся переломний момент у боротьбі за Київ. До Броварів залишалося близько 10 кілометрів, коли сили 72 окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців, спільно з силами територіальної оборони Броварського району, зупинили колони ворожих військ, що йшли на Київ з боку Чернігова.

Під час зупинки керівник області та очільники Броварського району обговорили питання побудови на цьому місці майбутнього меморіального комплексу на честь загиблих у боях за Київ на Броварщині.

Також спільно було обговорено план дій щодо відновлення зруйнованої інфраструктури та житлового сектору.

Олексій Кулеба наполіг на розробці чіткої програми відбудови житла, яке було зруйноване внаслідок бойових дій.

   Фото без опису

      Фото без опису

      Фото без опису

Передбачається, що ситуація буде братися на контроль, і за рахунок загальнодержавних програм та обласного бюджету скеровуватиметься допомога тим, хто залишився без домівок. Найбільше постраждала в цьому плані Великодимерська громада. Всього громад, які зазнали окупації — три: Великодимерська, Калитянська та Баришівська.

Снаряди можуть запускати з відстані до 3,5 тисячі кілометрів

У рамках робочого візиту начальника Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби на Броварщину, керівники області та району відвідали Великодимерську громаду, де зараз проходить процес розмінування території.

Процес відбувається за спільної роботи Збройних Сил України, підрозділів ДСНС України з Організацією життєзабезпечення небезпечних територій — Hazardous Area Life-support Organization (HALO або «The HALO Trust»).

Які вибухонебезпечні предмети знаходять на території Броварського району, яку несуть в собі небезпеку тощо розповів військовий сапер полковник Максим Комісаров.

На завершення очільники області та району Олексій Кулеба та Павло Проскочило взяли участь у знешкодженні вибухонебезпечного предмету, а потім відповіли на запитання ЗМІ щодо загальної ситуації у Броварському районі з процесом розмінування.

   Фото без опису  Фото без опису

   Фото без опису Фото без опису

З увагою до проблематики кожної громади

Далі у приміщенні МКЦ «Прометей» міста Бровари відбулася робоча нарада начальника Київської обласної військової адміністрації Олексія Кулеби з головами територіальних громад Броварського району.

У робочій нараді також взяли участь перший заступник начальника Київської обласної військової адміністрації Дмитро Назаренко, заступники начальника Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко та Сергій Білецький, начальник Броварської районної військової адміністрації Павло Проскочило, голова Броварської районної ради Сергій Гришко, керівник сектору оборони Броварського району Юрій Миколенко та бригадний генерал Валерій Ємбаков.

      Фото без опису

Під час наради було піднято ряд важливих питань та проблем громад Броварщини.

Олександр Вареніченко, Баришівський селищний голова — про проблеми ремонту та відбудову житлових будинків мешканців громади, зважаючи на те, що йтиме зима.

      Фото без опису

Сергій Рудницький, виконувач обов’язків Калитянського селищного голови — про проблеми відсутності у Калитянській громаді постійно діючих представників правоохоронних органів.

Віталій Крупенко, Зазимський селищний голова — про проблеми закупівлі спецтранспорту для місцевих працівників ДСНС та про проблеми облаштування мінімальних зон відпочинку на річці Десна, виходячи з ситуації в країні, але необхідності відпочинку для дітей та дорослих.

Павло Проскочило, начальник Броварської районної військової адміністрації та Олексій Кулеба, начальник Київської обласної військової адміністрації — про проблематику утилізації та переробки твердих побутових відходів для Броварського району.

Володимир Тимченко, Березанський міський голова — про проблематику стану доріг у місцевій громаді.

Олександр Куценко, заступник Великодимерського селищного голови, Олексій Кулеба та перший заступник начальника Київської обласної військової адміністрації Дмитро Назаренко — про проблеми з транспортом у місцевій громаді.

Усі відео можна подивитися тут 

Інформація про ці та інші питання в громадах, гуманітарної допомоги населенню, відбудови населених пунктів, закладів освіти, культури, соціальної та комунальної сфери взята до уваги та буде вирішуватися спільно з Київською обласною військовою адміністрації в рамках її повноважень та представницьких функцій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень