Інформація, щодо формування тарифу на послуги із захоронення ТПВ, які ТОВ «Десна-2» планує ввести в дію з 01 липня 2022 року

Дата: 13.06.2022 11:13
Кількість переглядів: 778

         Фото без опису

З 01 липня 2022 року ТОВ «Десна-2», як суб’єкт господарювання, що надає послуги по захороненню твердих побутових відходів на полігоні ТПВ ТОВ «Десна-2», що розташований на землях Калинівської територіальної громади Броварського району вводить новий  тариф на послуги по захороненню 1 тони ТПВ.

 

Новий плановий тариф розроблено відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №1010 від 26.07.2006 «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами» (зі змінами та доповненнями).

Відповідно до Постанови ТОВ «Десна-2» розробила калькуляцію шляхом розрахунку тарифу на послуги із захоронення ТПВ. ТОВ «Десна-2» провело процедуру інформування споживачів про намір провести зміну тарифу на захоронення ТПВ  на полігоні ТПВ ТОВ «Десна-2» відповідно до процедури прописаної в Наказі. Ознайомитися з повною інформацією Ви можете за наступним посиланням.

 

Станом на 10.06.2022 року  було отримано листи від виконавчого комітету Броварської міської ради Броварського району Київської області з пропозицією не підвищувати тариф на захоронення твердих побутових відходів ТОВ «Десна-2». Товариство відповідним чином зареєструвало та розглянуло надану пропозицію та направило аргументовану відповідь з відмовою.

Однак, підприємство зважило на думку очільника м. Броварів та провело коригування планового тарифу, з метою знайдення шляхів його зменшення та за рахунок зміни системи оподаткування досягло поставленої мети.

Тож, інформуємо Вас щодо зміненого тарифу на послуги із захоронення ТПВ на полігоні ТОВ «Десна-2»:

 

Підприємство планує з 01.07.2022 року перейти із спрощеної системи оподаткування за ставкою 5 % на спрощену систему оподаткування за ставкою 2 % . Вказані зміни враховані при формуванні тарифу на захоронення ТПВ. Планові витрати ТОВ «Десна-2» на виробництво та реалізацію послуг із захоронення твердих побутових відходів (ТПВ) сформовані на рік: ІІІ – ІV кв. 2022 року та І – ІІ кв. 2023 року, за методологією і цінами станом на 01.07.2022 року, що відповідає вимогам Порядку формування тарифів.

 

ТОВ «Десна-2» планує планове закриття полігону ТПВ в 2023 році в зв’язку із закінченням  його проектної потужності. Саме через це, товариство з кожним роком намагалося скорочувати об’єм захоронення ТПВ, для продовження строку роботи полігону. Отже, слід зауважити, що при розрахунку попереднього тарифу був використаний більший об’єм захоронення ТПВ ніж той, що товариство запланувало при розрахунку нового планового тарифу з 01.07.2022 року.

Основні причини коригування тарифу на захоронення ТПВ є те, що відбулася зміна обсягу окремих складових економічно обґрунтованих витрат з причин, які не залежать від ТОВ «Десна -2» (виконавця послуг по захороненню ТПВ). Діючі  тарифи    на    послуги   із   захоронення  твердих  побутових відходів не відшкодовують фактичних витрат на ці послуги, що не дає змогу забезпечити дотримання всіх санітарно – епідеміологічних норм експлуатації полігону.

       Фото без опису

А також, зростання цін на послуги сторонніх організацій по виконанню робіт по улаштуванню котлована - рекультивації полігону  та інші енергетичні та матеріальні ресурси.

      Фото без опису

         Фото без опису

        Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень