Великодимерська громада — одна з найтрагічніших сторінок воєнної історії Броварщини

Дата: 29.06.2022 15:45
Кількість переглядів: 821

           Фото без опису

Найбільш постраждалою громадою Броварського району від окупаційних російських військ, коли ті рухалися на Київ з боку Чернігівської області, стала Великодимерська.

           Фото без опису

З перших днів чоловіки та жінки вступили до місцевих сил територіальної оборони, а саме — Добровольчого формування Великодимерської селищної територіальної громади.

За період активної фази наступу російських збройних сил, а це лютий-березень 2022 року, учасникам добровольчих формувань довелося виконувати багато бойових завдань. Це і патрулювання на блокпостах, в населених пунктах, на важливих об’єктах, а також були задіяними в обміні полонених.

29 червня 2022 року до Великодимерського краю на зустріч з місцевим Добровольчим формуванням громади прибула делегація Броварської районної військової адміністрації та районної ради на чолі з керівництвом району Павлом Проскочилом та Сергієм Гришком.

                 Фото без опису

За високий професіоналізм, сумлінне виконання поставлених бойових завдань, розумну ініціативу, патріотизм та вірність військовій присязі, проявлені в умовах воєнного стану при обороні Великодимерської громади, керівництво району, до Дня Конституції України, відзначило членів місцевого Добровольчого формування грамотами та цінними подарунками. Бійцям, які проявили мужність під час несення військової служби, очільники району висловили слова вдячності за виконання службового обов’язку.

         Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

         Фото без опису   Фото без опису    Фото без опису

         Фото без опису   Фото без опису   Фото без опису

      Фото без опису Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Того ж дня керівник району зустрівся у Броварській районній військовій адміністрації з бійцями Добровольчого формування міста Бровари «Манеж». Військовослужбовці цього формування віддано боронили наш край на підступах до міста Бровари. Як і бійців Великодимерської громади, Павло Іванович відзначив добровольців формування «Манеж».

      Фото без опису

      Фото без опису Фото без опису  Фото без опису

      Фото без опису Фото без опису  Фото без опису 

       Фото без опису Фото без опису Фото без опису

Низький уклін всім, хто боронить рідний край, Броварщину і Україну!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень