Броварщина знову прощається зі своїми героями…

Дата: 04.07.2022 07:37
Кількість переглядів: 431

     

Лихо прийшло до Калитянської, Броварської та Баришівської громад

                          

29 червня 2022 року відбулося прощання з мешканцем села Мокрець Калитянської громади Дмитром Бакоцьким, який загинув під час бойових дій на Луганщині. Непоправне лихо сталося 20 червня. До свого 36-річчя Дмитро не дожив лише два місяці.

           

Тіло загиблого Героя «живим ланцюгом», стоячи на коліні та схиливши голову, побратими зустрічали ще в Семиполках, уздовж траси Київ-Чернігів.

«Живий ланцюг» продовжився у Калиті, аж від вїзду до селища з боку Києва, через усі вулиці до виїзду на Заворичі, а дорога була встелена живими квітами. Так само зустрічали Героя, віддаючи шану — схиливши голову — у Заворичах і в Мокреці.

Поховали Героя на місцевому кладовищі.

 

1 липня 2022 року зі ще одним Героєм попрощалася Броварська громада — бійцем ЗСУ 48-го батальйону 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців Ярославом Друзем.

         

Ярослав народився у 1999 році, навчався в ЗОШ №3 до 9 класу.

У перші дні війни приєднався до волонтерської спільноти, що діяла в манежі (стадіон «Спартак», місто Бровари). Там виконував усю необхідну роботу, пов’язану з доставкою та розвантажуванням гуманітарної допомоги.

               

Потім Ярослав приєднався до добровольчого батальйону «Манеж», а 1 травня записався в ЗСУ і пройшов необхідне навчання. Разом із іншими добровольцями спочатку був направлений до кордону з Білоруссю, а згодом їх перекинули в напрямку Бахмута.

Під час одного з боїв у окоп, де був Ярослав, влучила ворожа ракета. Він загинув на місці. Через бої, Ярославове тіло побратими не могли забрати з окопу кілька днів.

Прощання з Героєм  відбулося 1 липня об 11.00 на вул. Героїв України, 22-А у церкві Покрови Пресвятої Богородиці.

У Ярослава залишилася мама, батько і сестра.

 

3 липня 2022 року провели в останню путь свого Героя мешканці села Селичівка Баришівської громади Олександра Шпака.

               

Олександр Іванович Шпак народився 12.03.1976 року.

                

                 

Загинув у бою на сході України.

Броварська районна військова адміністрація щиро висловлює співчуття рідним та близьким загиблих Героїв і розділяє біль втрати…

Герої не вмирають…

Частина фото — ІА "Трибуна-Бровари"


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень