Евакуйовані діти будинку «Надія»: живуть у Польщі і з нетерпінням чекають на повернення в Україну

Дата: 07.07.2022 15:25
Кількість переглядів: 530

             Фото без опису

Доки продовжується в нашій країні війна, дуже радісно усвідомлювати, що хоч частинка дітей має зможу жити, не чуючи вибухів, не переживати неспокій повітряних тривог, не відчувати наслідків лиха, яке прийшло до України — широкомасштабна агресія російської федерації.

Сьогодні діти дитячого будинку «Надія» села Мокрець Калитянської громади Броварського району, спільними зусиллями Служби у справах дітей та сім’ї Броварської районної військової адміністрації на чолі з її начальником Тетяною Купріянець, Броварської районної військової адміністрації та Калитянської селищної громади, мають змогу відпочивати та набиратися сил та здоров’я у Польщі.

                    Фото без опису

Евакуйовані діти дитячого будинку були в часи активної фази окупації, а в супроводі них та головним опікуном стала директор Калитянської ЗОШ І-ІІІ ступенів Антоніна Шпак.

Наразі діти знаходяться у безпеці, для них повністю об лаштоване дозвілля. Вони мають можливість відвідувати басейн, різні гуртки і просто радіють життю. Невдовзі діти вирушать на відпочинок та оздоровлення у дитячий табір.

За час перебування у Польщі хлопчики та дівчатка ще більше здружилися. Коли приходить день народження когось з них, усі намагаються створити імениннику атмосферу справжнього свята.

     Фото без опису

З початку військової агресії Росії проти України з Броварського району до країн Європи було евакуйовано понад 500 дітей соціально незахищених категорій населення. А саме: дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування та дітей з уразливих груп населення, разом з законними представниками, людей з інвалідністю. Відбувається це Службами у справах дітей та сім'ї Броварської районної та Київської обласної військових адміністрацій.

Загалом евакуйовані діти з Великодимерської, Калитянської та Броварської територіальних громад.

                Фото без опису

На новому місці дітки адаптуються та ходять до школи. Однак з нетерпінням чекають, коли можна буде повернутися додому в Україну!

 

За інформацією Служби у справах дітей та сім'ї Броварської районної військової адміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень