Територія Броварщини, де був сказ, оголошена благополучною

Дата: 25.07.2022 18:05
Кількість переглядів: 490

       Фото без опису

 

 

Територія Броварського району в радіусі 10 кілометрів від вогнища сказу — село Шевченкове, Великодимерської громади, мисливські угіддя ТОВ «Броварське УТМР», ДП «Бонус», населені пункти Великодимерської громади — Велика Димерка, Бобрик, Гайове, Рудня, Світильне, Гребельки, Михайлівка, Покровське, Жердова, Захарівка, Підлісся, Вільне, Тарасівка, Богданівка, Калитянської громади — Заворичі, Мокрець та Бервиця — оголошено благополучними територіями від сказу.

Таке рішення ухвалила Державна надзвичайна протиепізоотична комісія при Броварській районній військовій адміністрації, засідання якої відбулося 21 липня 2022 року.

Як повідомив Броварський відділ Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області, після встановлення вогнища сказу у неблагополучній частині території Броварського району, було розроблено відповідний план заходів по його ліквідації. Лікарями Броварської районної лікарні ветеринарної медицини проведено дощеплення тварин проти сказу у вогнищі сказу та в загрозливій зоні собак — 849 гол, та котів 969 гол., а також проведено роз’яснювальну роботу серед населення, розповсюджено листівки та пам’ятки про небезпеку сказу серед людей і тварин та заходи боротьби з цим захворюванням. Постійно проводиться нагляд за встановленими тваринами протягом 10 діб, що нанесли покуси громадянам, а нещеплені тварини піддаються вакцинації.

Також забезпечено постійний нагляд за епізоотичною ситуацією серед тварин та забезпечено своєчасну діагностику тварин на сказ, а нових випадків захворювання на території Броварського району не реєструвалося.

За підсумками засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Броварській районній військовій адміністрації оголошено, що територія Броварського району, де були вогнища сказу, є благополучними територіями від сказу.

Головам територіальних громад надані доручення — не допускати виникнення стихійних сміттєзвалищ, які є джерелами виникнення та розповсюдження інфекційних захворювань, надати  допомогу державній службі ветеринарної медицини в організації проведення вакцинації тварин проти сказу, організувати відлов безпритульних собак та котів, підозрілих до захворювання на сказ, а також провести перереєстрацію собак та котів, які належать жителям зазначених населених пунктів карантинної зони.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень