День Української Державності: як відзначили громади Броварського району

Дата: 28.07.2022 16:49
Кількість переглядів: 719

          Фото без опису

Уперше у своїй історії територіальні громади Броварського району відзначили День Української Державності.

Баришівська селищна громада

У Баришівській громаді відбулося підняття Державного Прапора України, покладання квітів до Меморіалу, пам’ятних дошок у всіх старостинських округах  та погруддя Т.Г.Шевченка до Дня Української Державності.

 

Простори чорних лісосмуг, червоні кетяги калини.

Молитви матерів вночі і перші крики немовляти,

І мерехтливий світ свічі в підпіллі бабиної хати.

Нам сили додає солдат і його віра в перемогу,

Сьогодні бачимо, хто брат і хто прийшов на допомогу…

В моїй країні йде війна, і хоч сирени не вщухають,

Ми переможем ворогів! Упевнені! Не сумніваємсь! Знаєм!!!!

Сьогодні 28 липня ми вперше відзначаємо День Української Державності.

В час такої жорстокої війни – на шостому її місяці. Після восьми років війни на Донбасі. Але відзначимо. Попри все. Бо українців не зламати.

День Української Державності буде утверджувати зв’язок українців, які живуть тепер, з багатьма поколіннями нашого народу. Понад тисячу років державотворчому досвіду українців, нашій культурі, нашій самобутності, українському характеру.

Берегти єдність зараз, працювати разом на перемогу – це найважливіше національне завдання, яке всі ми обов’язково виконаємо.

А отже, зможемо зробити те, що не вдавалося зробити раніше попереднім поколінням. Це стосується й нашого захисту в цій війні за незалежність, і нашого руху в об’єднану Європу, до повноправного членства у ЄС, і нашої здатності стати однією з найбільш сучасних держав світу.

З нагоди відзначення Дня Державності України право підняти Державний Прапор України мали честь голова громади Олександр Вареніченко та військовослужбовці центру 1 роти 2 відділу Броварського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, головний  сержант роти, старший прапорщик  Віктор  Бабич та головний сержант взводу Олегу Вороб’ю.  

 

Як гордо майорить Вкраїнський стяг,

Над Україною справіку і донині.

Звитяга наша житиме в віках,

Ми переможем! Слава Україні!

 

З початку повномасштабного вторгнення росії на територію нашої держави, Баришівська громада стала рубежем проведення бойових дій. Загинули мирні жителі і наші захисники.

Хвилиною мовчання вшанували загиблих.

Поклали  квіти до Меморіалу, пам’ятників, меморіальних дощок та погруддя пам’ятника Тараса Григоровича Шевченка.

Україна сильна і переможе тому, що народ наш об'єднався у єдиному пориві зберегти, відстояти рідну землю. Тому що у нас найкращі захисники своєї землі. Ніколи досі самоусвідомлення, що ми українці, не було таким справжнім.

Бути українцем – гордо! Бути українцем – почесно!

 

Ми всі хочемо миру для України. Ми хочемо щасливо жити, вчитися, працювати, ростити дітей, вибудовувати сильну і незалежну державу. І наша щоденна молитва про єдине – щоб наші захисники повернулися живі додому з найочікуванішою перемогою. 

Слава Україні!!!

      Фото без опису

      Фото без опису

      Фото без опису

       Фото без опису

                      Фото без опису

            Фото без опису

Березанська міська громада

Сьогодні, як ніколи,  ми відчуваємо зв’язок з попередніми поколіннями українців – від Володимира Великого до наших днів. Недарма свято Української Державності відзначається 28 липня – у день хрещення Київської Русі. Маючи таку історію боротьби за свою незалежну державу, ми сповнені рішучості відстояти її – кожен на своєму місці: на фронті і в тилу. Урочистим підняттям Державного прапора, покладанням квітів до пам’ятного знаку Тарасу Шевченку та вшануванням пам’яті полеглих захисників України наша громада долучилася до державного свята. Міський голова Володимир Тимченко відзначив подяками добровольців добровольчого формування Березанської територіальної громади №1 батальйону №136 територіальної оборони Броварського району.

З початком повномасштабного вторгнення росії, ми усвідомили якою цінною для нас є наша Держава. Ми всі прагнемо перемоги – перемоги добра над злом і миру над війною. Тож будьмо згуртовані і сильні, живімо з вірою у серці, бережімо єдність і мову, шануймо рідних і традиції, працюймо задля розвитку нашої громади і допомагаймо нашим воїнам відстояти незалежність українського народу!

Слава Україні!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 

Броварська міська громада

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

   Фото без опису

   Фото без опису

 Фото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Екскурсія в музейФото без описуФото без описуФото без опису

Патріотичні змагання

Фото без опису

Пісенний челендж

Фото без опису

Флешмоб  з дітьми та батьками Герб України

 

Великодимерська селищна громада

  Фото без опису

                               Фото без опису

Урочисте підняття прапору до Дня Державності України

          Фото без опису

          Фото без опису

Згурівська селищна громада

До Дня Української Державності керівництво Згурівської громади поклало квіти на знак вшанування видатних українців, діячів українського державотворення, борців за незалежність нашої держави - до пам'ятника Миколі Міхновському в селі Турівка та до пам'ятника Героям Майдану в смт Згурівка.

            Фото без опису

            Фото без опису

            Фото без опису

                              Фото без опису

            Фото без опису

Зазимська сільська громада

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Калинівська селищна громада

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Калитянська селищна громада

Відділ освіти, культури, молодіжної політики та спорту, виконавчий комітет  та заклади освіти Калитянської селищної ради приєднуються до відзначення Дня Української Державності.

Відділ освіти, культури, молодіжної політики та спорту, виконавчий комітет  та заклади освіти Калитянської селищної ради приєднуються до відзначення Дня Української Державності.  У програмі заходів: урочисте підняття пропора України, покладання квітів загиблим борцям за незалежність та суверенітет України, онлайн заходи  з висловлення вдячності бійцям ЗСУ та всім причетним, відзначення подяками особового складу ДФТГ с.Семиполки, вручення подяки Бакоцькій Людмилі Михайлівні, матері Бакоцького Дмитра, який сумлінно виконуючи свій обов'язок загинув підчас бойових дій на Сході України.

      Фото без опису

      Фото без опису

      Фото без опису

      Фото без опису

      Фото без опису

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень