Броварщина попрощалася зі своїми героями…

Дата: 29.07.2022 15:46
Кількість переглядів: 790

    Фото без опису

Лихо прийшло у Броварську та Великодимерську громади

21 липня 2022 року відбулося прощання з броварчанином, розвідником спеціального призначення, Героєм України Русланом Поповим.

                Фото без опису

Руслан загинув під час спецоперації на Півдні України ще 7 травня та лише у другій половині липня у рамках обміну тілами, його змогли повернути додому.

18 липня Президент України присвоїв Руслану Попову звання Героя та нагородив орденом «Золота зірка».

     Фото без опису

Народився Руслан в Очакові. Школу закінчував у Києві, оскільки родину батька-військового перевели до столиці.

У Броварах уже зі своєю родиною Руслан прожив 19 років. Тут у подружжя народилися донька і син.

Закінчивши військове танкове училище, став розвідником спецпризначення.

Був рік із місією ООН був у Ліберії, а після повернення, служив в Україні — виконував завдання спеціального призначення. Пішов на пенсію за вислугою років, проте як тільки росія вторглася на Донбас, у 2014 р. добровольцем відразу повернувся в армію.

У складі групи на Донбасі Руслан провів кілька успішних операцій.

Коли почалося повномасштабне вторгнення росії, Руслан був у Маріуполі — у складі загону виконував особливе завдання. Наприкінці березня в складі групи він вийшов із оточення, щоб уже за тиждень повернутися в Маріуполь у складі евакуаційних рейсів.

Востаннє подружжя Попових бачилося 9 лютого 2022-го – відтоді щодня спілкувалися телефоном. Останній дзвінок був увечері 6 травня: чоловік сказав дружині Юлії, що завтра рано прокидатися – є справи. А 7 травня в слухавці Юлія почула голос командира, який повідомив, що Руслан із двома іншими розвідниками загинув під час прикриття відступу групи. Проте до останнього рідні в це не хотіли вірити, адже тіла ніхто не бачив. До 14 липня.

Русланове тіло віддали росіяни як не ідентифіковане в рамках обміну 30-ма тілами. 15 липня Руслана вдалося опізнати за особливими прикметами.

За життя Руслан отримав низку нагород — «За мужність при виконанні спецзавдань», «За воїнську доблесть», «За відданість воєнній розвідці», «Захиснику Вітчизни», «За участь в антитерористичній операції», медаль ООН, кілька пам’ятних відзнак. До них додалася остання – від Президента України. 18 липня 2022 р. указом № 505 Руслану присвоєно звання «Герой України» та нагороджено орденом «Золота зірка». Посмертно. У серпні Герою мало виповнитися 45 років…

 

27 липня 2022 року відбулося прощання зі ще одним нашим земляком, мешканцем села Богданівка, Великодимерської громади Олександром Терещенком.

                Фото без опису

Сім’я Терещенків пережила 12 страшних днів окупації Богданівки. Дружина з трьома дітьми змогла виїхати з окупованого села до родичів за Київ із першим «зеленим» коридором — 19 березня. Олександр виїхав із Богданівки — 21 березня.

                       Фото без опису

Фактично відразу пішов у Броварський районний територіальний центр комплектування та соціальної підтримки. А вже за три дні Олександр отримав повістку.

Воював Олександр на Сєвєродонецькому напрямку.

                        Фото без опису

Про загибель стало відомо в понеділок, 25 липня. Олександр загинув від осколкового поранення в голову.

Олександру в березні виповнилося 42 роки. Без батька залишилося троє дітей: 18-річна та 17-річна доньки і 9-річний син.

 

На титульному фото — Руслан Попов.

 

Фото та використання матеріалів — ІА "Трибуна-Бровари"

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень