Представниками Держенергонагляду оглянуто 1084 пошкоджених об’єкти електричних мереж

Дата: 13.08.2022 09:05
Кількість переглядів: 437

        

Від початку російсько-української війни Держенергонагляд продовжує здійснювати заходи щодо сталого функціонування енергетики держави задля безперебійного та якісного енергопостачання споживачів. Ключовими елементами таких заходів на сьогодні є огляди пошкоджених об’єктів електроенергетики або їх складових внаслідок російської агресії.

Аналіз даних, отриманих у результаті зазначених заходів, дозволяє органам виконавчої влади розуміти стан речей у галузі та вживати відповідні дії задля подолання наслідків ворожої агресії, відновлення енергопостачання та нормального функціонування економіки України.

Станом на 3 серпня 2022 року представники територіальних органів Держенергонагляду взяли участь в огляді 1 084 пошкоджених об’єктів електричних мереж або їх складових у 12 операторів систем розподілу (далі – ОСР). Такі пошкодження тільки у квітні-червні 2022 року призвели до недовідпуску електроенергії споживачам загальним обсягом майже 52 тис. МВт·год.

 

Найбільше пошкоджених об’єктів електричних мереж або їх складових оглянуто у:

ПрАТ "ДТЕК Київські Регіональні мережі" – 502 од;

АТ "Сумиобленерго" – 203 од;

АТ "Чернігівобленерго" – 133 од;

АТ "Житомиробленерго" – 131 од;

АТ "Миколаївобленерго" – 72 одиниці.

У наслідок обстрілів з боку агресора найбільше пошкоджень об’єктів електроенергетики зафіксовано на повітряних лініях електропередачі (ПЛ), трансформаторних підстанціях (ТП) та підстанціях (ПС):

ПЛ-0,4 кВ – 569 од;

ПЛ-10 кВ – 175 од;

ПЛ-35 кВ – 117 од;

ТП 10/0,4 кВ – 97 од;

ПЛ-110-154 кВ – 76 од;

ПС-110-154 кВ – 31 од;

ПС-35 кВ – 19 одиниць.

Загалом вже оформлено 838 дефектних Акта на об’єктах: АТ "Житомиробленерго", АТ "Миколаївобленерго", ПАТ "Черкасиобленерго", АТ "ДТЕК Одеські електромережі", ПрАТ "ДТЕК Київські Регіональні мережі", АТ "Чернігівобленерго", ПрАТ ПЕЕМ "ЦЕК", ПАТ "Вінницяобленерго", АТ "Сумиобленерго", "ДТЕК Київські електромережі", ПрАТ "Львівобленерго" та "Українська залізниця" (Львівська, Хмельницька, Київська, Закарпатська, Полтавська, Рівненська, Вінницька, Кіровоградська, Харківська та Дніпропетровська області).

На стадії погодження знаходиться 246 дефектних Актів на об’єктах: АТ "ДТЕК Одеські електромережі" та ПрАТ "ДТЕК Київські Регіональні мережі".

Також, АТ "Чернігівобленерго" та ПАТ "Запоріжжяобленерго" проведено огляди ряду пошкоджених об’єктів електричних мереж без залучення представників Управлінь Держенергонагляду в регіонах, за якими ОСР надано до Управлінь копії 988 дефектних актів.

Детальний аналіз дефектних актів дозволяє планувати роботи із відновлення зруйнованих електромереж, що зазнали пошкоджень внаслідок російської агресії, залучати на такі цілі донорське фінансування, у тому числі за рахунок допомоги міжнародних партнерів, отримувати та розподіляти енергетичне обладнання, яке надходить як гуманітарні вантажі.

Головне завдання на сьогодні – повноцінно поновити об’єкти електроенергетики після бойових дій та виробникам електроенергії й ОСР здійснити заходи щодо підготовки їх об'єктів до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років. Такий підхід має забезпечити всіх споживачів якісним, безперебійним та безпечним енергопостачанням.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень