Підготовка електроенергетики до зими – на контролі Держенергонагляду

Дата: 07.09.2022 10:49
Кількість переглядів: 385

           

Територіальними органами Держенергонагляду у ході проведених позапланових заходів встановлено факти невиконання ремонтних робіт, запланованих операторами систем розподілу (далі – ОСР) на поточний рік, а також запланованих заходів щодо підготовки об’єктів електричних мереж до роботи в осінньо-зимовий період 2022-2023 років (далі – ОЗП). За результатами заходів ОСР видано відповідні приписи щодо усунення виявлених порушень.

Протягом періоду воєнного стану Держенергонагляд може проводити позапланові заходи державного нагляду та за результатами видає ОСР відповідні приписи щодо усунення виявлених порушень. Такі заходи здійснюються на виконання наказу Міністерства енергетики України від 26.07.2022 року № 249 та наказу Державної інспекції енергетичного нагляду України від 26.07.2022 року № 86 «Про здійснення позапланових заходів державного нагляду (контролю) щодо дотримання операторами систем розподілу електричної енергії вимог законодавства у галузі електроенергетики».

Всього за результатами проведених позапланових заходів виявлено 13 863 порушення вимог нормативно-технічних документів, норм та правил у галузі електроенергетики, а саме:

1. Технічного стану – 3 314 порушень, які зокрема:

  • створюють передумови припинення електропостачання – 554 порушень;
  • можуть створити перерву в електропостачанні – 283 порушення;
  • впливають на надійність електропостачання – 887 порушень;
  • створюють небезпеку для персоналу або населення – 1 555 порушень.

2. Порушення з організації експлуатації – 10 549, серед яких:

невиконання графіків капітальних ремонтів – 3 593 порушення;

невиконання графіків технічного обслуговування – 2 360 порушень;

невиконання графіків вимірювань та випробувань електрообладнання – 1 430 порушень;

невиконання графіків розчистки трас ПЛ – 2 682 порушення;

невиконання графіків технічного обслуговування та випробувань пристроїв РЗ і ПА – 185 порушень.

невиконання заходів, передбачених наказом ОСР щодо підготовки до роботи в ОЗП, – 299 порушень.

За результатами проведених позапланових заходів територіальні органи Держенергонагляду видали 22 ОСР відповідні приписи з кінцевим терміном виконання у більшості до 15 жовтня 2022 року. Усі ОСР розробили відповідні заходи на усунення виявлених порушень.

У зв’язку з активними бойовими діями на території України позапланові заходи не проводились на таких об’єктах: АТ «ДТЕК Донецькі електромережі», ПАТ «Запоріжжяобленерго», ТОВ «Луганське Енергетичне Об’єднання», АТ «Харківобленерго» та АТ «Херсонобленерго».

Виконання приписів Держенергонагляду посилює контроль за підготовкою ОСР до проходження осінньо-зимового періоду, з метою надійного функціонуванню об’єднаної енергетичної системи України в ОЗП і забезпечення постачання якісною та безперебійною електричною енергією споживачів протягом холодної пори року.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень