У Національному центрі «Український дім» відкрилася виставка картин «Марія Примаченко. Врятоване»

Дата: 21.09.2022 22:02
Кількість переглядів: 269

             

Сьогодні, 21 вересня, в Національному центрі “Український дім” відкрилася виставка картин «Марія Примаченко. Врятоване». На виставці представлені 14 робіт, що були врятовані зі зруйнованого музею в Іванкові. Із дня трагедії картини експонуються вперше. Захід відкрили Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко й голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. 

«Сьогодні ми точно переконані, культура – це ще один фронт у боротьбі за нашу ідентифікацію та незалежність. Постать Марії Примаченко – це доказ автентичності та унікальності нашої культури. Окремо хочу відзначити мешканців Іванкова, які під обстрілами, ризикуючи власним життям, рятували картини із приміщення музею, що палало. Ці люди – справжні герої», – зазначив Олексій Кулеба. 

Екскурсію виставкою провела праонучка Марії Примаченко – Анастасія. Під час заходу також представили два архітектурних проекти: проект відновленого музею в Іванкові та створення мистецької резиденції в селі Болотня, де зберігся будинок художниці.

Відкриття проекту пройшло символічно в Міжнародний день миру, 21 вересня. Виставка буде доступна для перегляду та ознайомлення з 22 по 25 вересня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень