Із початку року державні архіви Київщини виконали майже 5 тисяч запитів громадян

Дата: 26.09.2022 10:41
Кількість переглядів: 225

       Фото без опису

Протягом восьми місяців 2022 року фахівці державних архівів Київської області опрацювали близько 5 тисяч запитів громадян. Ріст попиту на архівні довідки пов’язаний із втратою особистих документів через активні бойові дії на Київщині. Серед найпоширеніших запитів громадян – підтвердження трудового стажу, розміру заробітної плати, даних про реєстрацію актів цивільного стану, родинних зв’язків, майнових прав на землю та нерухоме майно. Про це повідомили в Державному архіві Київської області.

Нагадуємо, замовити архівну довідку можна на сайті Державного архіву Київської області в розділі «Громадянам»

Питання, що виникають у працівників архівів під час опрацювання запитів громадян, обговорили під час наради 20 вересня. Захід пройшов за участю заступника голови Київської ОВА Сергія Білецького, представників Державного архіву Київської області, архівних відділів РВА, ГУ Пенсійного фонду України в Києві та області, Відділу ДРАЦС ГУ юстиції в м. Києві та Київській області.

У центрі обговорення – виконання фахівцями запитів про реєстрацію актів цивільного стану, зокрема народження, шлюбу чи смерті мешканців Київщини за 1919-1945 років. Також із працівниками Пенсійного фонду розглянули питання перевірок довідок про стаж роботи та розмір заробітної плати громадян.

Крім того, під час наради повідомили про створення пошукової бази даних на ці документи. Вона вже містить понад 250 тисяч записів та є безцінним джерелом для історичних, демографічних, статистичних, соціальних і генеалогічних досліджень.

Ознайомитися з базою можна за посиланням


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень