Мінрегіон та ПРООН підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво у зборі інформації про пошкодження й руйнації, завдані збройною агресією РФ

Дата: 24.09.2022 12:13
Кількість переглядів: 280

         Фото без опису

Міністерство розвитку громад та територій України та Програма розвитку ООН підписали Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво щодо посилення спроможності органів місцевого самоврядування у зборі інформації про пошкодження та оцінці руйнувань, завданих збройною агресією рф.

Участь у заході взяв голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. Згідно з Меморандумом, міжнародні партнери будуть проводити оцінку пошкоджень будівель, об’єктів інфраструктури та картографування, а також підтримувати розробку комплексної геоінформаційної системи (ГІС) моніторингу регіонального відновлення та розвитку.  «Київщина чимало постраждала від дій окупантів. Відновлення регіону потребує багато ресурсів та прогресивних рішень. Переконаний, що разом, об’єднуючи зусилля, ми зможемо не тільки відновити зруйноване, а вийти на нові соціальні стандарти», – зазначив голова Київської ОВА Олексій Кулеба. У рамках пілотного проекту вже оцифровано 40 населених пунктів шести громад Київської області: Ірпінська, Бучанська, Гостомельська, Бородянська, Дмитрівська та Макарівська. Попередня оцінка збитків цих громад, за даними проміжного звіту партнерів, майже 2 млрд доларів. Загалом Україні необхідно 349 млрд для відбудови та відновлення.

Олексій Кулеба подякував міжнародним партнерам і Міністру розвитку громад та територій України Олексію Чернишову за ініціативу, що допоможе швидше та якісніше відновити регіони України, зокрема й Київщину.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень