Увага: інформує Київський рибоохоронний патруль!

Дата: 30.09.2022 10:04
Кількість переглядів: 359

           

До Київського рибоохоронного патруля надійшли заявки на зариблення водойм

Станом на 28 вересня до Київського рибоохоронного патруля надійшло 28 заявок на проведення робіт із вселення водних біоресурсів.

Відповідно до них, зариблення планують здійснити 14 користувачів, які здійснюють свою діяльність на Канівському водосховищі, 10 – промислові рибалки Київського водосховища та 4 суб’єкти господарювання, які провадять свою діяльність відповідно до режимів рибогосподарських експлуатацій водойм (СТРГ). Про результати зариблень буде проінформовано додатково.

       

«Цього року вселення водних біоресурсів у водойми Київщини за кошти державного бюджету не планується. Тому звертаємося із проханням до громадських організацій, спілок та небайдужих громадян за можливості брати активну участь та долучатися до заходів щодо поповнення наших водойм рибними запасами», - закликав т.в.о. начальника Київського рибоохоронного патруля Денис НЕСТЕРОВ.

Бажаючі отримати консультацію щодо законного проведення робіт із вселення водних біоресурсів у водойми можуть звернутися до відділу іхтіології Київського рибоохоронного патруля за номером: (068) 523-39-41.

Довідково: Інформація щодо процедури законного проведення робіт із зариблення водойм тут.

 

Хто може бути промисловим рибалкою?

Риба є одним із найважливіших і найцінніших харчових продуктів на світовому ринку та відіграє важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки.

Наразі найбільше риби та рибної продукції потрапляє на столи українців завдяки імпорту. Разом з тим цьогоріч у зв’язку з війною та, як наслідок, девальвацією гривні імпортна рибна продукція стає дедалі недоступнішою для наших громадян, особливо малозабезпеченим верствам населення.

        

Така ситуація формує передумови для розвитку вітчизняного промислу, не дивлячись на те, що агресія рф в Україні створила реальні перешкоди для здійснення цієї діяльності.

Промислове рибальство після нашої безумовної перемоги над ворогом матиме всі шанси збільшити на прилавках долю якісного вітчизняного товару за нижчою ціною.

Тож, пропонуємо  вашій  увазі  детальну  покроківку  отримання  частки добування (вилову) водних біоресурсів та квоти для здійснення промислового рибальства, яку можна завантажити тут.

Водночас інформуємо, що наразі Держрибагентством спільно з Мінагрополітики розроблено проект комплексних змін до законодавства, які регулюватимуть використання водних біоресурсів на засадах спеціального використання (проект Закону України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення державного регулювання в галузі рибного господарства, збереження та раціонального використання водних біоресурсів та сфері аквакультури», реєстраційний № 7616 від 29.07.2022). Проектом Закону передбачається можливість НОВИМ суб’єктам господарювання шляхом аукціону на конкурентних засадах отримати квоту для вилову водних біоресурсів.

 

Інформація — Управління Державного агентства меліорації та рибного господарства у м. Києві та Київській області.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень