Оперативний стан щодо підготовки теплових господарств до опалювального періоду 2022-2023 років

Дата: 03.10.2022 13:43
Кількість переглядів: 316

          

Держенергонагляд продовжує роботу з питань підготовки та оцінки готовності суб’єктів відносин у сфері теплопостачання до роботи в опалювальний період 2022–2023 років (далі – ОП), а в подальшому його проходження. Проводиться постійний аналіз фактичного стану теплових господарств суб’єктів відносин у сфері теплопостачання до роботи в ОП.

Так, державні інспектори Управляння Держенергонагляду у Чернівецькій області взяли участь в роботі комісій з перевірки готовності до роботи в ОП на 10 теплопостачальних підприємствах Чернівецької області. При цьому проведено огляд 110 джерел теплової енергії.

За результатами роботи комісій по 9 підприємствах встановлено готовність до роботи в ОП та видано відповідні акти готовності. Проте, по одному з підприємств видачу акту готовності до роботи в ОП затримано до усунення виявлених Держенергонаглядом порушень, зокрема: не закінчено роботи з автоматизації та диспетчеризації однієї з котельнь, не закінчено монтаж газоходів до котлів однієї з котельнь та не закінчено ремонти теплових вводів до 3 багатоквартирних будинків м. Чернівці. Усунення зазначених порушень знаходиться на контролі територіального Управляння.

Управління Держенергонагляду у Житомирській області продовжує брати активну участь у підготовці Житомирської області до роботи в ОП. Так, станом на 23.09.2022, фахівці Управління взяли участь у комісіях з перевірки готовності до роботи в ОП та підписано акти готовності у 139 споживачів теплової енергії соціальної сфери та 48 актів готовності теплопостачальних організацій.

Представники Управління Держенергонагляду у Хмельницькій області продовжують брати участь у роботі комісій з перевірки готовності до роботи в ОП підприємств за їх зверненнями.

Станом на 23.09.2022 взято участь у роботі 6 комісій суб’єктів господарювання – виробників та постачальників теплової енергії з перевірки готовності їх теплових господарств до роботи в ОП. Під час роботи комісій виявлено порушення вимог Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду, що відображено в актах готовності суб’єктів господарювання – виробників та постачальників теплової енергії, зокрема:

  • не проведено протиаварійні тренування, навчання та перевірка знань персоналу;
  • не укладено договори на постачання палива – природного газу (договори знаходяться на стадії оформлення) тощо.

Загалом у ході перевірки інспекторами Управління оглянуто 111 об’єктів – джерел теплової енергії та оформлено акти стану готовності цих об’єктів та акти готовності суб’єктів господарювання до роботи в ОП.

Держенергонагляд наголошує на безумовному дотриманні вимог Правил підготовки теплових господарств до опалювального періоду з метою належної підготовки та забезпечення сталого проходження ОП.

Крім того, представники Управлінь продовжують брати участь у засіданнях комісій, оперативних штабів, робочих груп органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, об’єктів житлово-комунального господарства та паливно-енергетичного комплексу з підготовки теплових господарств суб’єктів господарювання до роботи в ОП.

За період з 19.09. по 23.09.2022 участь у таких заходах взяли представники Управлінь Держенергонагляду у Житомирській, Сумській, Харківській областях та м. Києві.

Під час засідань опрацьовуються питання щодо стану підготовки до роботи в ОП, усунення пошкоджень теплових мереж, проведення відновлювальних робіт на обладнані теплопостачальних підприємств пошкоджених внаслідок військових дій та пришвидшення підготовки до роботи в ОП. Серед інших розглядалися питання забезпечення тепловою енергією з альтернативних джерел населення та соціально-значимих споживачів у населених пунктах, у яких зруйновано джерела теплової енергії внаслідок обстрілів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень