Ми козацького роду, з вірою і за свободу!

Дата: 14.10.2022 06:01
Кількість переглядів: 362

   Фото без опису

14 жовтня Україна відзначає кілька знакових дат.
 

Цей день є Днем шани незламності духу представників усіх поколінь, які здобули та і сьогодні відстоюють Незалежність України, мужності та героїзму воїнів Збройних Сил України та інших силових відомств, ветеранів, добровольців, волонтерів, які захищають суверенітет та територіальну цілісність України проти збройної агресії російської федерації.


Цього ж дня Україна відзначає і християнське свято Покрови Пресвятої Богородиці — покровительки українського війська та День Українського козацтва.
 

У цей день також виповнюється 80 років від дня створення Української Повстанської Армії.


Пам’ятаймо, що розпочата росією війна у 2014 році, а потім повномасштабне вторгнення московитів, 24 лютого 2022 року, спонукали сотні тисяч українців різних професій узяти до рук зброю і стати захисниками рідної землі.


Здатність українського народу до самовідданого та жертовного опору агресорам та боротьби за право на свободу та ідентичність, є нашим національним скарбом, що переходить з покоління в покоління. Один із таких прикладів — історія Української повстанської армії (УПА) — військово-політичної формації національно-визвольного руху, яка прагнула відновити українську державність у часи, коли світ був охоплений Другою світовою війною, а на землях України коїли масові злочини два тоталітарні режими — московський комуністичний та нацистський.


Пресвята Богородиця завжди була заступницею для козаків у далеких походах. Її відображення було вибите на хрестах, які носили козаки. І сьогодні Українське військо береже козацькі військові традиції.


У цей знаковий день бажаю, щоб милість Божа та Божої Матінки була над нашою країною та нашим краєм — Броварщиною.
Щоб ми не забували якого ми роду — козацького. Своїх традицій, свого коріння та найбільшої його характерності — жаги до волі!
Щоб шанували та пам’ятали свою історію, своїх героїв. Адже хто не знає минулого, той не має майбутнього.

 

Миру нашій Україні!
Слава Україні та незламному українському народу!
 

З повагою
виконувач обов’язків голови
Броварської районної

державної адміністрації               Євгенія ПОЛІКАРПОВА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень