Медики Київської області пройшли навчання з надання екстренної медичної допомоги

Дата: 14.10.2022 13:45
Кількість переглядів: 172

         Фото без опису

16 лікарів та 24 медсестер із закладів охорони здоров’я Броварів та Борисполя пройшли спеціальні тренінги з надання екстреної медичної допомоги на ранньому госпітальному етапі. Навчання були розроблені за сертифікованими міжнародними програмами та організовані в межах проекту Світового банку й Міністерства охорони здоров’я України.

Основна мета тренінгів – покращити навички медиків із надання швидкої та якісної допомоги пацієнтам у разі невідкладних станів та травматичних пошкоджень у відділеннях екстреної медичної допомоги в багатопрофільних лікарнях за сучасними європейськими протоколами. Особливо такі навички необхідні під час війни, коли виникають ситуації з великою кількістю постраждалих.

Усього під час тренінгів свої практичні скіли покращили 237 фахівців відділень екстреної медичної допомоги багатопрофільних лікарень. Йдеться про 104 лікарі та 133 медсестри з лікарень Києва, Дніпропетровської, Житомирської, Запорізької, Київської, Кіровоградської, Сумської і Чернігівської областей.

Спочатку тренінги відбувались в онлайн-форматі, після чого розпочалися симуляційні практичні відпрацювання навичок у кожному із закладів охорони здоров’я, що долучені до цього проекту.

Перший етап навчання відбувався у 2021 році. Тоді такі тренінги пройшли 10 опорних лікарень з усієї України. Наразі завершився другий етап навчання. Тренінги провели фахівці Всеукраїнської ради реанімації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень