Збереження телевізійного і радіомовлення під час воєнного стану — головний напрямок роботи Національної ради України

Дата: 26.10.2022 10:36
Кількість переглядів: 216

       

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення відкрита до співпраці, розгляду будь-яких пропозицій, які стосуються покращення та розбудови телерадіоінформаційного простору України з метою донесення українських телерадіопрограм до кожного її мешканця та, водночас, створення спротиву та відсічі ворожій пропаганді з території держави-агресора та її союзників.

На сьогодні в Національній раді наявна значна кількість вільних телерадіочастот. На прикордонні (прорахованих в рамках реалізації проектів мовлення громад, мовлення на прикордонні) та на інших територіях.

Починаючи з 24 лютого цього року, Національна рада узгоджувала тимчасове мовлення на час воєнного стану. 06.10.2022 Національною радою ухвалене рішення про надання дозволу на тимчасове мовлення у період дії воєнного стану в Україні 19 телерадіоорганізаціям, які використовують 45 телеканалів та 6 радіочастот, серед них — на тимчасове радіомовлення ТОВ «ТРК «Можливість», м. Київ (позивні: «радіо М»).

29.09.2022 рішенням №624 Національна рада затвердила Положення про особливості процедури ліцензування у період дії воєнного стану в Україні, яке дозволяє у найкоротші терміни на безоплатній основі терміном на 1 рік видавати на територіях, де введено воєнний стан, дозволи на тимчасове мовлення з використанням вільних (не задіяних) частот/ТВК всім бажаючим мовникам, які мають ліцензії на мовлення в Україні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень