Олексій Кулеба: майже 67 тисяч жителів Київщини надали житло вимушеним переселенцям за програмою «прихисток»

Дата: 25.10.2022 21:53
Кількість переглядів: 226

            

Із початку повномасштабного вторгнення майже 67 тисяч жителів Київської області надали житло вимушеним переселенцям за програмою «Прихисток». Про це повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба у своєму Telegram-каналі. 

Це переважно внутрішньо переміщені особи з Херсонської, Харківської, Донецької, Луганської, Запорізької та Миколаївської областей. Вони знайшли домівки у всіх 69 громадах Київщини. 

«Жителі Київщини, як ніхто інший, знають, як цінна взаємопідтримка та допомога інших у скрутний час. Саме тому наша область стала одним з осередків допомоги тим, хто вимушений тікати від війни», —  зазначив Олексій Кулеба. 

Усі мешканці Київщини, які надають прихисток переселенцям, отримують компенсацію за житлово-комунальні послуги. Упорядковано це Постановою Кабінету Міністрів України від 19.03.2022 №333 Про затвердження Порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення внутрішньо переміщених осіб, які перемістилися у період воєнного стану. 

«Тільки гуртуючись та підтримуючи один одного, ми наблизимо перемогу! Ми – одна велика родина!», — додав голова КОВА. 

Як повідомлялося раніше, з 1 жовтня власники житла, які розмістили у себе ВПО, отримуватимуть 900 гривень замість 450 гривень за кожну таку особу на місяць.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень