П’ять рекомендацій, як правильно вмикати електроприлади після стабілізаційного відключення

Дата: 26.10.2022 15:35
Кількість переглядів: 346

        

Для того, аби підтримати енергосистему після ворожих обстрілів та руйнувань енергетичних об’єктів, за розпорядженням НЕК «Укренерго» в Київській області щоденно відбуваються стабілізаційні відключення світла.  

При відновленні електропостачання після стабілізаційних відключень споживачі відразу вмикають потужні електроприлади. Це спричиняє одночасний значний ріст навантаження та аварії на електромережах. Як наслідок – мешканці повторно лишаються без світла, але вже через аварію на лініях. Щоб цього уникнути, ДТЕК Київські регіональні електромережі просить дотримуватися простих правил розумного енергоспоживання. 

П’ять рекомендацій, як правильно включати електроприлади після стабілізаційного відключення: 

  1. Якщо у вас зникло світло через стабілізаційне відключення за графіком – від’єднайте від мережі всі енергоємні прилади: пральні машини, чайники, бойлери, електронагрівачі, електроопалення, електроплити. А також вимкніть світло в приміщеннях.  
  2. Після того, як у вас з’явилось світло, одночасно не вмикайте всі енергоємні прилади – обігрівачі, бойлери, електроплити, електрочайники тощо. Якщо у вас вдома декілька енергоємних приладів, обмежтеся включенням в мережу одного приладу, а інший увімкніть вже після закінчення використання попереднього.
  3. Енергоємні прилади, що мають таймери включення, запрограмуйте на роботу в нічний час з 00:00 до 06:00 ранку. 
  4. Споживачам, які мають в користуванні електродвигуни і насосні станції, рекомендовано відключати їх від мережі, адже електродвигуни дають надзвичайно високе навантаження під час свого пуску. Включайте їх в мережу через 20-30 хвилин після появи електроенергії. 
  5. Бізнес-клієнтів просять відмовитись від використання зовнішнього освітлення фасадів офісів, ресторанів, торгових центрів. 

Наразі дотримання цих простих рекомендацій – найкраща підтримка енергетиків, котрі в режимі 24/7 роблять все можливе, щоб кожен вдома мав світло. 

       


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень