КИЇВСЬКУ ОБЛАСТЬ ВІДВІДАЛА ПРЕЗИДЕНТКА ГРЕЦЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ

Дата: 04.11.2022 08:31
Кількість переглядів: 121

            

3 листопада, з робочим візитом Київську область відвідала Президентка Грецької Республіки пані Катеріна Сакелларопулу.

Під час перебування на Київщині Президентка Грецької Республіки разом із Міністром оборони країни Нікосом Панайотопулосом відвідали селище Бородянка, міста Буча та Ірпінь.

Заступник голови Київської обласної військової адміністрації Олег Торкунов показав гостям наслідки руйнувань, спричинених російськими ракетно-бомбовими та авіаударами. Також пані Президентка відвідала місце масового поховання мирних жителів біля Храму Андрія Первозванного в Бучі.

У КИЇВСЬКОМУ ОБЛАСНОМУ ОНКОЛОГІЧНОМУ ДИСПАНСЕРІ ВІДКРИЛИ ЦЕНТР ГЕМАТОЛОГІЇ ТА ТРАНСПЛАНТАЦІЇ КІСТКОВОГО МОЗКУ

2 листопада після капітального ремонту запрацював Центр гематології та трансплантації кісткового мозку на базі Київського обласного онкологічного диспансеру. Заклад відвідали голова Комітету Верховної Ради України з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький, Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко, заступники голови Київської ОВА Олег Торкунов та Віталій Власюк, директорка Департаменту охорони здоров’я Олена Єфіменко, заступниця голови Київської обласної ради Тетяна Семенова та депутатка Марія Кисельова.

Оновлене відділення оснащене найсучаснішим обладнанням, що дає змогу виконувати повний спектр необхідних діагностичних і лікувальних процедур.

Функціонування блоку трансплантації дозволить збільшити проведення трансплантацій до 24 алогенних та 72 аутологічних на рік. Для порівняння, протягом 2020-2022 рр. проведено лише 36 таких трансплантацій.

На сьогоднішній день невідкладної трансплантації очікують вже 5 пацієнтів.

Також у Центрі гематології та трансплантації кісткового мозку планують створити банк кріоконсервації стовбурових клітин та запустити лабораторію HLA-типування. Обладнання лабораторії проходить поетапне введення в експлуатацію. До роботи залучаються спеціалісти. Лабораторія розрахована на великий об’єм обстежень, що дозволить долучитися до створення Українського банку кісткового мозку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень