ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ МІЖВІДОМЧОЇ РЕГІОНАЛЬНОЇ КООРДИНАЦІЙНОЇ КОМІСІЇ ЩОДО СФЕРИ ІМУНОПРОФІЛАКТИКИ ЗАХВОРЮВАННЮ COVID-19

Дата: 19.11.2022 06:27
Кількість переглядів: 129

              Фото без опису

17 листопада за участі заступника міністра охорони здоров’я – головного державного санітарного лікаря України Ігоря Кузіна, заступника голови Київської ОВА Віталія Власюка, директорки ДОЗ Київської ОВА Олени Єфіменко, представників Світового банку та інших керівників відбулося засідання міжвідомчої регіональної координаційної комісії щодо сфери імунопрофілактики захворюванню COVID-19.

Захід відбувся у КНП КОР «Київський обласний медичний центр небезпечних захворювань».

«Попри війну, такі хвороби як COVID-19 нікуди не поділись. Ми повинні дбати, щоб з точки зору медицини здійснювалися всі превентивні та, надалі, лікувальні заходи, щоб не допускати поширення захворювань. На рівні Київської обласної військової адміністрації ми розуміємо, що заходи, спрямовані на збільшення імунізації населення є вкрай важливими, адже це зменшує кількість негативних і летальних наслідків захворювання серед населення», – зауважив заступник голови КОВА Віталій Власюк.

На засіданні комісії Київської області обговорили поширення COVID-19 в Україні, зокрема і на Київщині, та основні напрямки стримування хвороби. Одним із таких є щеплення проти COVID-19.

Наразі в Україні, за інформацією Міністерства охорони здоров’я, доступно понад 8 мільйон доз вакцин, зокрема це вакцини компаній CoronaVac, PfizerBioNTech, Janssen.

Щодо реалізації вакцинальної кампанії Київська область посідає одне з передових місць – 3 місце серед інших областей України.

Водночас через повномасштабне вторгнення росії в Україну виникли нові виклики, що перешкоджають здійсненню імунізації населення. Це руйнування транспортних сполучень і закладів охорони здоров’я; кадрові складнощі, зокрема понаднормові навантаження на медичних працівників унаслідок надання медичної допомоги внутрішньо переміщеним особам.

Ці проблемні питання обговорили під час засідання.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень