До Дня пам'яті жертв Голодоморів

Дата: 26.11.2022 06:05
Кількість переглядів: 178

                                       Фото без опису                

                                      Шановні земляки!

Щороку, в останню суботу листопада, вся Україна у жалобі схиляє голову перед нашими співвітчизниками – жертвами Голодомору 1932-33 років.

Це стало не випадковим явищем природного чи соціального походження. Масове фізичне знищення українців штучним голодом було свідомим терористичним актом комуністичної тоталітарної системи, тобто геноцидом.

Україна втратила мільйони своїх кращих синів та дочок – хліборобів, учених, творчу інтелігенцію. Цілеспрямовано було підірвано соціальні основи нації, її традиції, духовну культуру та самобутність. Підірвано, але не знищено!

Сьогодні країна, яка «величає» себе спадкоємницею комуністичної системи та її лідерів, знову вчиняє терор на нашій землі. Цього разу – військовий, енергетичний. І мета її не змінилася: фізичне знищення української нації. Та наш народ зміг тоді вистояти, не втративши своєї національної ідентичності, вистоїть й сьогодні!

Голодомор – не історична давнина, а глибока духовна рана, яка нестерпним болем пронизує пам’ять і його очевидців, і сучасне покоління.

Схилімо голови в скорботі за тими, хто загинув голодною смертю, став жертвою репресій тоталітарного режиму. Згадаємо всіх, кого російська федерація вбила сьогодні – голодом, ракетами, снарядами, тортурами. У спільній молитві  запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі!

Хай пам'ять про всіх невинно убієнних згуртує нас, живих, дасть нам силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Хай на столі кожного українця завжди буде хліб і до хліба. Дитинство нашої малечі буде ситим, мирним і щасливим, а наші люди завжди мають достаток.

Бог на нашому боці! Україна буде могутньою й процвітаючою! Ми вміємо працювати, ростити хліб, будувати, воювати та захищати своє! А також вшановувати наших полеглих.

Вічна пам'ять та спокій усім невинно убієнним.

Хай Господь оберігає всіх живих від всіляких негараздів.

 

Виконувач обов’язків

голови Броварської районної

державної адміністрації                    Володимир  МАЙБОЖЕНКО

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень