Ситуація в енергетиці станом на 16 січня 2023 року

Дата: 16.01.2023 15:24
Кількість переглядів: 171

         Фото без опису

Остання масована атака рф, яка відбулася  14 січня, завдала значної шкоди роботі енергосистеми. Це була 12 за рахунком масована ракетна атака по енергетичній інфраструктурі України.

Як наслідок: дефіцит електроенергії зріс ще більше. Енергосистема не витримує навантажень, оскільки не встигає повністю відновитися після попередніх атак. Саме з цієї причини знижується її  пропускна спроможність.

Ситуацію ускладнюють погодні умови (рвучкий вітер, обледеніння проводів), в центральному регіоні є відключення через пошкодження в розподільчих електромережах.

НЕК Укренерго надав операторам системи розподілу знижені ліміти електроспоживання, задля збереження роботи енергосистеми.

Тому в Київській області застосовуються екстрені відключення. Графіки стабілізаційних відключень, складені раніше, наразі, не діють. Як зазначає Міненерго та НЕК Укренерго, така ситуація може тривати найближчими днями.

Маємо набратись витримки та з порозумінням ставитися до поточної ситуації. Енергетики країни вже працюють над відновленням постачання електроенергії та поверненням до стабілізаційних графіків відключень.

Україна не продає електроенергію за кордон. Це відверта маніпуляція,  частина проросійської пропаганди, мета якої – розбурхати суспільство та посіяти панічні настрої. 

Довіряйте лише офіційним джерелам інформації!  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень