27 січня Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту - однієї із найстрашніших трагедій в історії людства

Дата: 27.01.2023 12:32
Кількість переглядів: 137

 

            Фото без опису

 

27 січня у світі відзначають Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. Саме в цей день, у 1945 році, звільнили один із найбільших нацистських таборів смерті – Аушвіц-Біркенау, що був розташований на території сучасної Польщі. 

Ця трагедія є однією з найстрашніших в історії людства. У різних країнах світу під час Другої світової війни переслідували людей тільки через їхню етнічну, релігійну та політичну приналежність. 

Символом Голокосту в Україні став Бабин Яр. Нацисти розстріляли в урочищі близько ста тисяч людей, переважна більшість з яких були євреями. До нього приводили на страту як військових, так і цивільних. 

Мільйони людей різних народів світу загинули через тоталітарний режим однієї країни. 

На жаль, сьогодні, у самому центрі Європи відбувається геноцид українського народу. Весь світ побачив звірства російської армії в Україні. 

Загарбники катують, гвалтують і вбивають мирних жителів України. Знищують усе, що несе в собі ознаки українського. Реальний нацизм ХХІ століття, власне ім’я якого – рашизм. Буча, Бородянка, Мотижин, Гостомель, Ізюм… 

Рашисти, як і нацисти майже століття тому, чинять найстрашніші злочини проти людяності. 

Пам’ятаючи про жертв Голокосту, робімо все, аби зупинити російську навалу. Єднаємо зусилля всього вільного світу для досягнення цієї спільної мети. Це буде гідним вшануванням невинно убитих, як тоді, у часи Голокосту, так і в наші часи, в Україні!

Вічна пам’ять!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень