Урок з тактичної медицини для одинадцятикласників

Дата: 27.01.2023 15:30
Кількість переглядів: 284

          Фото без опису

У Броварському ліцеї № 3 для учнів 11 класу бійці окремого  батальйону ТрО провели урок першої домедичної допомоги.

Він розпочався із хвилини мовчання за всіма земляками, які загинули внаслідок російського  вторгнення.

Начальник групи цивільно-військового співробітництва Вадим Білокінь у вступному слові наголосив на тому, що зараз знання з тактичної медицини, домедичної допомоги є дуже актуальними.

  Фото без опису

Вся територія України є фактично полем бою, зважаючи на часті масовані ракетні обстріли росії. Тому уміння надати допомогу перш за все собі, а потім тим, хто її потребує, насправді надзвичайно цінне.

 Фото без опису                                                                               

Вадим Білокінь також зауважив, що зараз Україна переходить до стандартів НАТО, як у ведені бойових дій так і наданні медичної допомоги. За цими стандартами життя людини є найбільшою цінністю.

                           Фото без опису

Далі парамедики з позивними «Мамка», «Западенець» та «Мей» на практиці продемонстрували алгоритм зупинення критичної кровотечі. Саме вона у 60 % випадків стає причиною летальності, як на полі бою, так і в цивільному житті.

Наприклад, коли трапляється нещасний випадок.

                       Фото без опису

А також навчили учнівську молодь й іншим необхідним речам – накладенню турнікету тощо.

    Фото без опису    Фото без опису        

«Мамка» - парамедик з великим досвідом,  також пояснила учнівській молоді чим відрізняється тактична медицина від традиційної.

Головне завдання для парамедика – доставити постраждалого живим до медичного закладу й передати до рук лікарів. Саме перші хвилини після поранення й професійність та впевненість дій бойового медика, або навіть пересічної людини, яка опинилася в епіцентрі катастрофи, визначають, виживе поранений чи ні. На запитання учнів: як не розгубитися в критичній ситуації й скористатися набутити знаннями, парамедики порадили - тренуватися. А також навчатися на відповідних ресурсах, адже зараз у мережі Інтернет чимало корисної інформації саме з цієї тематики.

Загалом, дві години заняття промайнули дуже швидко, й насправді за такий короткий термін парамедики змогли не лише пояснити учням основи теорії домедичної допомоги, а й навчити практичним діям.

           Фото без опису

На прощання Мамка, Мей, Западенць, Вадим Білокінь й офіцер групи цивільно-військового співробітництва Олег Сильвестров побажали, щоб у житті одинадцятикласників ніколи  не виникали критичні ситуації.

Але все ж порадили тримати набуті знання при собі.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень