У Київській ОВА провели нараду з представниками громад щодо зміни лімітів споживання електроенергії по області

Дата: 09.02.2023 08:00
Кількість переглядів: 148

           Фото без опису

У Київській ОВА провели онлайн-нараду з головами територіальних громад пристоличного регіону та представниками ДТЕК Київські регіональні електромережі щодо зміни лімітів споживання електроенергії. Захід провів заступник голови КОВА Микола Бойко.

Під час наради обговорили нагальні питання щодо електропостачання всіх споживачів області. Починаючи з 8 лютого, по всій території України, зокрема й на Київщині, будуть змінені ліміти споживання. Ці заходи будуть здійснені для того, щоб провести вимірювання фактичного споживання в кожному регіоні. У Київській області такий день без обмежень у споживанні електроенергії запланований на 10 лютого. Решта часу електропостачання буде здійснюватися відповідно до діючих графіків відключень.

Тобто, починаючи з 8 лютого і до 20 лютого в кожній області на один день електропостачання буде здійснюватися без обмежень. У цей час ліміти на споживання в інших областях можуть бути дещо зниженими. Детальнішу інформацію можна знайти на сторінці Facebook НЕК «Укренерго». 

Також під час наради зазначили, що виміри необхідно здійснити для того, аби розуміти кількість споживання електроенергії при нормальному функціонуванні всіх домогосподарств та підприємств на території Київщини. Отримані результати в майбутньому дозволяють скоригувати обсяги лімітів та забезпечити рівномірніший розподіл потужності по областях. Зокрема, визначити новий ліміт споживання для пристоличного регіону.

Микола Бойко наголосив, що такий день без обмежень у споживанні електроенергії буде реалізований лише в разі відсутності масованих ракетних атак ворога на критичну інфраструктуру. У випадку повторення масованих обстрілів та, як наслідок, виникнення значного дефіциту доступної потужності в енергосистемі України, проведення вимірів можуть бути перенесені до стабілізації ситуації.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень