Нарада з актуальних питань розвитку освітньої галузі в умовах воєнного стану

Дата: 14.02.2023 15:53
Кількість переглядів: 308

           

14 лютого 2023 року в Броварській районній державній адміністрації було проведено нараду на тему «Актуальні питання діяльності та розвитку галузі освіти в умовах воєнного стану». Головуюча – заступник начальника Київської обласної військової адміністрації Жанна Осипенко.

    

Участь у нараді також взяли: начальник Броварської районної військової адміністрації Володимир Майбоженко, перший заступник начальника Броварської районної військової адміністрації Олег Сивак, заступники голів територіальних громад Броварського району, керівники відділів та управлінь освіти територіальних громад Броварського району, начальник відділу гуманітарного розвитку Броварської районної державної адміністрації Ольга Білановська, представники Броварського районного управління поліції, Броварського РУ ГУ ДСНС у Київській області.

     

На порядок денний було винесено актуальні питання, а саме:

  • Фінансування галузі освіти у 2023 році;
  • Діяльність інклюзивно-ресурсних центрів;
  • Формування мережі міжшкільних ресурсних центрів з вивчення предмета «Захист України»;
  • Діяльність Освітнього хабу Київщини;
  • Використання цифрових інструментів в освітньому процесі;
  • Професійний розвиток педагогічних працівників;
  • Про мережу закладів освіти області.

Велику увагу було приділено розгляду питань безпеки освітнього процесу в умовах воєнного стану. Адже, як зауважила Жанна Осипенко, ми повинні зробити все можливе, щоб у дітей, незважаючи на обставини, було нормальне дитинство й вони могли отримувати якісні освітні послуги.

Представники ДСНС ще раз наголосили на важливості облаштування найпростіших укриттів у освітніх закладах району та постійного моніторингу їх з питань забезпечення усім необхідним  - питною водою, альтернативними джерелами освітлення, тощо, для нормального перебування там дітей під час повітряних тривог, які, на жаль, стали для нас буденною реальністю.

                                      

Також розглядалося питання нормального функціонування систем протипожежної безпеки та кнопок виклику поліції – так званих «тривожних кнопок». В умовах сьогодення ці питання насправді є надзвичайно важливими.

Під час наради також були проаналізовані питання забезпечення освітніх закладів району оптоволоконним швидкісним інтернетом, наголошено на необхідності розвитку інклюзивно-ресурсних центів та наповнення їх кваліфікованими кадрами для роботи з дітьми, які мають особливі освітні потреби,  запровадження у освітніх закладах електронних журналів й загалом діджиталізації освітнього процесу. Адже в умовах часто воєнного стану виникає необхідність запровадження  саме дистанційної або змішаної  форми навчання.

       

З усіх питань були напрацьовані відповідні практичні рекомендації, розроблені доручення для подальшого ефективного використання в роботі.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень