На засіданні Ради безбар'єрності презентували стратегію безбар'єрності на 2023-2024 роки

Дата: 16.02.2023 13:13
Кількість переглядів: 171

          Фото без опису

15 лютого відбулося засідання Ради безбар’єрності, під час якого презентували Стратегію безбар’єрності на найближчі два роки та підбили підсумки роботи за попередній період. Засідання пройшло під головуванням Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля, за участю першої леді Олени Зеленської. Серед учасників: міністри та представники Міністерства охорони здоров’я, Міністерства соціальної політики, Міністерства цифрової трансформації, Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України, Міністерства внутрішніх справ, Міністерства економіки Міністерства освіти і науки України. 

          Фото без опису

Модерувала захід Тетяна Ломакіна, Радниця-уповноважена Президента України з питань безбар’єрності. Участь у засіданні у форматі онлайн-зв’язку взяв заступник голови Київської обласної військової адміністрації Сергій Білецький.

Серед пріоритетів, визначених на 2023-2024 роки під час засідання Ради: безбар’єрний простір, безбар’єрні послуги, безбар’єрні товари та безбар’єрна інформація — все те, що оточує нас та з чим ми стикаємося щодня.

«Ще довоєнні проєкти з безбар’єрності набули болючої актуальності. Думаю, всі ми відчули це на собі. Найперше ми відчули фізичні бар’єри війни. Бо кожен із нас особисто стикався за цей рік з евакуацією, із потребою швидко дістатися сховища. Крім цього, всі ми відчуваємо безліч невидимих бар’єрів. Це може бути брак інформації, відсутність можливості працювати чи вчитися, економічна невпевненість. Отже, безбар’єрність багатогранна, як і самі бар’єри. І це точно не формальність, не данина моді, не «бонус». Це щось значно більше, ніж поодинокий пандус на під’їзді. Це питання якості життя та навіть виживання», – зазначила Олена Зеленська.

     Фото без опису   

Побачити загальну картину реалізації Плану заходів допоможе запровадження електронного моніторингового інструменту, що демонструватиме прогрес у виконанні всіх запланованих заходів окремо по кожному напрямку.

Під час засідання Ради безбар’єрності профільні міністерства також представили свої флагманські проєкти, які вони планують реалізувати протягом цього періоду.

Відповідно до представленого на засіданні проєкту Плану заходів на 2023–2024 роки, заплановано 472 різноманітних заходи з безбар’єрності, до виконання яких залучено 20 міністерств. Профільні міністерства реалізовуватимуть вісім флагманських проектів.

Детальніше про напрацьовані рішення під час засідання на офіційному інтернет-представництві Президента України. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень