Навички домедичної допомоги на Броварщині в умовах воєнного стану

Дата: 10.06.2022 14:18
Кількість переглядів: 80

        Фото без опису

10 червня 2022 року у приміщенні Броварської районної військової адміністрації відбулася лекція з надання першої домедичної допомоги в умовах воєнного стану. Захід відбувся для працівників структурних підрозділів Броварської районної військової адміністрації за сприяння сектору охорони здоров’я військової адміністрації на чолі з Ренатою Бащенко.

Навчання проводив начальник Броварської станції екстреної медичної допомоги Георгій Зубковський.

        Фото без опису

Загалом у системі охорони здоров’я Георгій Вікторович працює уже понад 25 років: у системі швидкої медичної допомоги, з медицини невідкладних станів, екстреної медичної допомоги та медицини катастроф. Саме у напрямку надання медичної допомоги при надзвичайних ситуаціях Георгій Зубковський є на сьогодні на Броварщині одним із найкращих фахівців.

        Фото без опису

Як з’ясувалося під час лекції, яка проходила у невимушеній атмосфері, Георгію Вікторовичу довелося надавати медичну допомогу постраждалим під час Революції Гідності, безпосередньо на місцях подій, коли з’являлися поранені. А ще — Георгій Вікторович з початком воєнного стану в Україні докладав зусиль, щоб Броварська станція екстреної медичної допомога працювала безперебійно, особисто виїжджав на евакуацію постраждалих в тимчасово окуповані території та здійснював медичні розвідки надзвичайних ситуацій.

                     Фото без опису Фото без опису

Під час лекції Георгій Зубковський розповів про базові знання з надання швидкої допомоги в надзвичайних умовах. Йшлося про те, як накладати кровоспинні турнікети при кровотечах, пов’язки при тяжких пораненнях кінцівок.

              Фото без опису Фото без опису

Окремо була приділена увага тому, як перевіряти чи є поранення на тілі, як правильно перевертати пораненого, як зупиняти кровотечу. Не менш важливими стали акценти на тому, як надавати допомогу при поранені в області живота, грудної клітки та шиї.

              Фото без опису Фото без опису

За відведений для лекції час, працівники поринули в «царство» бинтів, турнікетів, вати та голок. Навчання виявилося дуже цікавим, оскільки викладання матеріалу не обмежилося лише теорією.

                Фото без опису  Фото без опису Фото без опису

Всі випадки показувалися практично, а для прикладів викликалися бажаючі з числа працівників районної військової адміністрації.

         Фото без опису Фото без опису Фото без опису 

Звісно, хочеться, щоб ситуація не дійшла до такого, коли ці знання і навички необхідно буде використовувати в реальних умовах. Але хай краще ці знання будуть і не буде потреби їх використовувати, ніж коли будуть ситуації, що вони потрібні, а їх немає.

Броварська районна військова адміністрація щиро дякує Броварській станції екстреної медичної допомоги та її керівнику Георгію Вікторовичу Зубковському за можливість отримати такі важливі знання і необхідну інформацію для кожного, особливо, у теперішній час.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень