Допомога для ВПО на Київщині. Під час регіонального форуму обговорили потреби та підтримку переселенців

Дата: 22.02.2023 11:16
Кількість переглядів: 319

          

У Києві пройшов Регіональний форум «Інтеграція переселенців на Київщині: проблеми, рішення та роль Ради ВПО». Мета заходу – почути від внутрішніх переселенців про їхні потреби та виробити спільне бачення, як підтримати й адаптувати переселенців. 

Участь у форумі взяли директор Департаменту соціального захисту населення Київської ОВА Ігор Мещан, представники органів місцевих влад, регіонального бізнесу, створеного внутрішньо переміщеними особами, рад ВПО та ініціативних груп, благодійних фондів, громадських організацій і волонтерських ініціатив.

Під час заходу учасники обговорили, як посилити співпрацю влади та громади в цьому напрямі та поділитися позитивним досвідом проєктів для допомоги вимушеним переселенцям.

У ході свого виступу директор Департаменту соціального захисту населення КОВА поінформував присутніх про актуальну ситуацію з інтеграцією вимушених переселенців, яких на Київщині нараховується понад 300 тисяч, у життя громад регіону. Розповів про варіанти розміщення внутрішньо переміщени осіб в області. 

Так, Ігор Мещан зазначив, що у пристоличному регіоні розгорнуто 14 модульних містечок. Загальна кількість місць для поселення в модульних містечках наразі складає понад 7500. Крім того, триває будівництво ще 6 містечок, а також встановлюються модульні будинки на території приватних земельних ділянок біля зруйнованих будинків у деяких населених пунктах.

Серед іншого, за період дії воєнного стану умовами Урядової соціальної програми  «Прихисток» в домогосподарствах було розміщено 78,7 тисяч внутрішньо переміщених осіб. Загальна сума компенсації людям, які прихистили в себе ВПО, склала 35,8 млн. грн.

Крім розміщення, внутрішні переселенці отримують усі необхідні виплати, передбачені Урядом, допомогу з працевлаштуванням, а діти мають змогу навчатися в закладах освіти Київської області. Так, наразі 7036 дітей із числа внутрішньо переміщених осіб отримують освітні послуги в школах і 2249 дітей відвідують заклади дошкільної освіти регіону.

Захід пройшов у межах програми «Єднання заради дії», що реалізується IREX в Україні разом з Благодійною організацією «Благодійний фонд «Стабілізейшен Суппорт Сервісез» та за підтримки Державного департаменту США.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень