Навчальне заняття з питань організації та ведення військового обліку й бронювання

Дата: 23.02.2023 15:50
Кількість переглядів: 577

           Фото без опису

23 лютого 2023 року у приміщенні Броварської районної державної адміністрації відбулося начальне заняття з відповідальними особами за ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів підприємств, установ, організацій, органів місцевого самоврядування, закладів освіти, охорони здоров'я.  

       Фото без опису

Заняття проводив головний спеціаліст відділу організації військового обліку людських мобілізаційних ресурсів ГУП ГШ ЗСУ полковник Сергій Анатолійович Катренко та представники Броварського РТЦК та СП.

Заняття було розділено на два блоки:

  • порядок організації та ведення  військового обліку
  • порядок бронювання військовозобов’язаних

На початку заняття полковник Катренко надав  роз'яснення щодо Постанови Кабінету Міністрів № 1487 від 30 грудня 2022 року «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів».

       Фото без опису

Спілкування відбувалося у форматі «питання-відповідь». Присутні мали змогу отримати відповідь на конкретні питання, що стосуються ведення військового обліку, наприклад: де саме має відбутися реєстрація на військовий облік військовозобов’язаного, якщо він зареєстрований за однією адресою, а працює та проживає – за іншою; який алгоритм взяття на облік військовозобов’язаного, який працює за сумісництвом; які питання вивчаються при проведенні перевірок обліку військовозобов’язаних; яким чином робляться виправлення у військово-обліковому документі, тощо.

Також було надано роз’яснено щодо механізм бронювання військовозобов’язаних  за списками на період мобілізації та на воєнний час відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 27 січня 2023 року № 76 «Деякі питання реалізації положень Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації та на воєнний час.

Перелік питань був досить широким, присутні отримали на їх вичерпні відповіді.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень