МОН: Всесвітня продовольча програма ООН забезпечить гарячим харчуванням учнів 1-4 класів

Дата: 27.02.2023 09:42
Кількість переглядів: 162

      Фото без опису

24 лютого 2023 року відбулося підписання Меморандуму про взаєморозуміння та співпрацю щодо реалізації програми шкільного харчування між Міністерством освіти і науки України в особі Міністра освіти і науки Сергія Шкарлета та Всесвітньою продовольчою програмою ООН в Україні в особі її директора Метью Голлінгворта. Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки України.

«Реформа шкільного харчування, що ініційована першою леді України Оленою Зеленською, триває. Велику підтримку в її реалізації надають міжнародні партнери. Попри складні обставини, від початку навчального року тисячі шкіл розпочали освітній процес в очному та змішаному форматах, а отже, повинні забезпечувати наших дітей здоровою і корисною їжею», – зазначив Сергій Шкарлет.

Всесвітня продовольча програма є провідною гуманітарною програмою ООН, яка спрямована на допомогу в боротьбі з голодом.

Підписаний Меморандум визначає засади співробітництва між Міністерством та Всесвітньою продовольчою програмою у сфері реалізації реформи харчування в закладах освіти, що бере початок близько трьох років тому за ініціативи першої леді Олени Зеленської.

У межах реалізації Меморандуму Всесвітня продовольча програма зможе забезпечити 50% від кількості порцій гарячого харчування для учнів 1-4 класів у Київській області.

«Наразі ми визначили 58 пілотних шкіл у Київській області для запуску нашої програми, проте не плануємо на цьому зупинятися. Незабаром вже буде 600 шкіл, у яких забезпечимо учнів гарячим харчуванням. Ми будемо розвивати підтримку ще більше», – зазначив Метью Голлінгворт.

МОН висловлює вдячність Всесвітній продовольчій програмі за допомогу у нелегкий для України час та запевнення у тому, що ми взаємодіятимемо і в наступному навчальному році – вже у мирній Україні.

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень