На Київщині відновлено повністю та частково понад 10600 об'єктів, що були пошкоджені внаслідок війни

Дата: 28.02.2023 09:30
Кількість переглядів: 138

          Фото без опису

У Київській області вже відновлено понад 10 600 об’єктів, пошкоджених через ведення бойових дій на території регіону. Об’єкти відновлені за кошти, виділені з резервного фонду державного та місцевих бюджетів, за сприяння міжнародних партнерів, організацій та фондів. Про це повідомив заступник голови Київської ОВА Микола Бойко.

Загалом у Київській області налічується понад 27 тисяч пошкоджених об’єктів внаслідок російської збройної агресії. Ця кількість змінюється через постійні повітряні атаки ворога. Найбільше пошкоджено об’єктів житлової інфраструктури — більше 24 тисяч.

Після деокупації пристоличного регіону вже відновлено повністю 6 775 об’єктів. Ще понад 3 900 об’єктів відновлено частково, але забезпечено життєдіяльність. Мова йде про об’єкти житлового фонду, освітні заклади, об’єкти соціальної сфери та заклади охорони здоров’я.

Наразі вже завершені ремонти 5 789 багатоквартирних будинків та приватних домогосподарств. Також частково відновлено 3 587 об’єктів житлового фонду. Серед іншого  проведено роботи і з повного відновлення 158 закладів загальної середньої та дошкільної освіти. Крім того, протягом усього періоду відновлено 86 закладів охорони здоров’я, що були пошкоджені внаслідок ведення бойових дій.

«Відбудова області є пріоритетом. Ми на постійному зв’язку з територіальними громадами, аби розуміти їхні потреби та вирішувати проблематику на місцях. Для відбудови залучаємо всі можливі джерела фінансування — не лише кошти з державного та місцевих бюджетів, а й міжнародних фондів та організацій. Адже найголовніше — повернути людей до своїх домівок», — зазначив Микола Бойко.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень