Збори з керівниками (фахівцями) структурних підрозділів з питань цивільного захисту районних державних (військових) адміністрацій та територіальних громад

Дата: 01.03.2023 11:57
Кількість переглядів: 303

        Фото без опису

28 лютого 2023 року об 11 годині у приміщенні Броварської районної адміністрації відбулися збори з керівниками (фахівцями) структурних підрозділів з питань цивільного захисту районних державних (військових) адміністрацій та територіальних громад.

          Фото без опису

Мета проведення зборів – отримання керівним складом та фахівцями, діяльність яких пов’язана з організацією і здійсненням заходів з питань цивільного захисту, спеціальних знань, котрі стосуються розбудови системи цивільного захисту та реалізації заходів із захисту населення та територій громад від надзвичайних ситуацій  (НС), а також забезпечення своєчасного та ефективного планування та здійснення заходів запобігання надзвичайним ситуаціям , оперативного реагування на виникнення надзвичайних ситуацій та ліквідацію їх наслідків. А також для підвищення рівня готовності посадових осіб до виконання обов’язків у сфері цивільного захисту.

Захід було організовано Департаментом цивільного захисту , оборони та взаємодії з правоохоронними органами Київської обласної державної адміністрації, до участі в ньому також долучилися представники Головного управління ДСНС  України в Київській області.

Від Броварської районної державної адміністрації для участі в зборах було делеговано начальника відділу з питань цивільного захисту населення Віктора Шибіка.

                                                                        Фото без опису

Під час зборів учасники акцентували увагу на таких актуальних питаннях, як:

  • загальні питання побудови системи цивільного захисту на базовому (місцевому) рівні, повноваження місцевих державних адміністрацій та органів місцевого самоврядування у сфері цивільного захисту;
  • стан утримання захисних споруд цивільного захисту (сховищ, протирадіаційних та найпростіших укриттів, споруд подвійного захисту). Ведення обліку фонду захисник споруд цивільного захисту.
  • Організація роботи щодо визначення неможливості подальшого утримання та експлуатації захисних споруд. Оформлення документів, що підтверджують неможливість використання захисних споруд.
  • Порядок утворення територіальної підсистеми СДС ЦЗ її ланок, субланок, спеціалізованих служб та формування цивільного захисту.
  • Створення та використання матеріального резерву для запобігання й ліквідації наслідків НС. Цільові програми захисту населення та територій від НС.Фото без опису

« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень