21 березня - Міжнародний день лісів

Дата: 21.03.2023 13:40
Кількість переглядів: 304

 

         Фото без опису

21 березня в усьому світі відзначається Міжнародний день лісів (International Day of Forests), який був проголошений резолюцією Генеральної Асамблеї ООН 28 листопада 2012 року  і вперше відзначався 21 березня 2013 року. 

Цей день відзначає внесок лісів та лісового господарства у життя суспільства. Щороку в цей день фахівці з усього світу обговорюють користь лісу, товарів та послуг, отриманих з лісу, громадськість може дізнатися про стале управління лісами, невиснажливе використання лісових ресурсів з метою їх збереження для майбутніх поколінь. Традиція відзначати День лісу була заснована в 1971 році під час загальних зборів Європейської конфедерації сільського господарства, метою яких було обговорення важливості цінувати значення власних лісових ресурсів. Так і зародилася ідея, яка одразу ж була підтримана Продовольчою та сільськогосподарською організацією ООН (ФАО).

Міжнародний день лісів святкують у день весняного рівнодення в Північній півкулі, який за традицією вважають першим днем весни і символом нового життя та нових починань. У Південній півкулі цей день є днем осіннього рівнодення, але в будь-якому випадку цей період є сприятливим для садіння та росту дерев.

Наша планета являє собою єдиний організм, у якому, як і в людському організмі, абсолютно немає нічого зайвого, і кожен його елемент важливий, гармонійно підтримує та наповнює життям і своїм неповторним різноманіттям усе навколо. Виконуючи життєво важливі екосистемні функції, ліси також є і будинком, і джерелом засобів до існування для безлічі людей. За даними сучасної статистики, у світі налічується понад 1,6 млрд. людей, які безпосередньо залежать від здорового стану лісів, до їх числа входить близько 2 тис. корінних народів і народностей, котрі невіддільно поєднали свій побут, культуру і світосприйняття з унікальними багатствами лісу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень