Міста Героїв: річниця звільнення Київщини від російських загарбників

Дата: 22.03.2023 13:36
Кількість переглядів: 568

        Фото без опису

Впродовж березня місяця 2022 року  було звільнено більше аніж 1000 населених пунктів Півночі України – Київщини, Чернігівщини, Сумщини.

В кожному з цих населених пунктів живуть наші герої, адже Перемогу наближали всі разом. Ворог, не зрозуміло з яких причин, вірив в те, що українці будуть зустрічати російські війська з квітами або, принаймні, не будуть опиратися. росіян чекало жорстоке розчарування: мільйони людей, як могли показували, що не збираються коритися ворогу: дорослі й діти допомагали облаштовувати блок-пости, плели маскувальні сітки, готували їжу для захисників, донатили й донатять для ЗСУ.

Ми були свідками того, як українці голіруч зупиняли рашистську техніку…

Звільнення Півночі України від російських окупантів продемонструвало нам, українцям, і всьому світу, що Україна не просто в змозі опиратися, але й в змозі перемогти ворога, який позиціонував себе як «вторая армія міра» й «аналогов нєт». Світ побачив, що росія є значно слабшою, аніж її вважали. Й не просто слабшою, а м’яко кажучи, здатною робити величезні стратегічні помилки.

Вигравши битву за Київ, ми виграли битву за Україну стратегічно – як незалежну суверенну державу. Росіяни стверджували, що їхня втеча з Київщини – це жест «доброї волі» . Так вони намагалися замаскувати ганебність своєї поразки, яку забезпечили Сили Оборони України.

#МістаГероїв – це про українців…

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень