Митрополит Київський і всієї України Епіфаній провів зустріч з головами громад Броварського району

Дата: 24.03.2023 15:58
Кількість переглядів: 832

          

24 березня у Броварах, у приміщенні коворкінг-центру  культурно-іноваційної платформи «ТепЛиця»,  відбулася зустріч голів та представників територіальних громад Броварського району із предстоятелем Православної Церкви України, митрополитом Київським і всієї України Епіфанієм. Організатором зустрічі виступила Броварська районна військова адміністрація та Броварська міська рада.

                

Під час зустрічі  присутні мали можливість обговорити із митрополитом  Київським і всієї України низку актуальних питань, зокрема – перехід церков Броварського району в підпорядкування Православної Церкви України, оскільки це питання, наразі, є одним із нагальних. Предстоятель наголосив на тому, що єдина помісна українська церква є однією із основ єдності в суспільстві й міці української держави. Більшість вірян, наразі, висловлюють бажання саме до об'єднання в єдину Православну Церкву України. Іноді процес переходу є досить непростим. Але ми, зауважив митрополит Епіфаній, маємо діяти й діємо, перш за все, методом переконання.

       

Наразі, присутні на зустрічі голови та представники територіальних громад просили про сприяння – моральне, юридичне, практичне саме для правильного оформлення процесу переходу в лоно Православної Церкви України, а також допомоги у відбудові зруйнованих російськими загарбниками храмів.

Нагадаємо, що повністю знищено, або частково зруйновано  храми у селі Заворичі (Калитянська громада), Лук'янівка, Перемога (Баришівська громада). Саме до Лук'янівки, з метою передачі будівельних матеріалів для зруйнованої церкви,  після зустрічі  в Броварах відбув Його Блаженство.

                  

Також під час зустрічі заступник  голови Броварської районної військової адміністрації Олексій Дорошенко, Броварський міський голова Ігор Сапожко  нагородили отців Олександра Лимана, Михайла Лесюка, Василя Білинця  Почесною відзнакою голови Броварської районної державної адміністрації та  відзнакою « За заслуги перед містом».

             

                         

Калитянському селищному голові Сергію Рудницькому  предстоятель Православної Церкви України передав розпорядження про прийняття до складу Київської єпархії Української Православної Церкви  (Православної Церкви України) релігійної  громади  Свято-Троїцької парафії села Семиполки.

                     

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень