#МістоГероїв. Ірпінь. Буча. Гостомель

Дата: 28.03.2023 09:03
Кількість переглядів: 169

             Фото без опису

Тут народжується сміливість.

У пристоличних містах – Ірпені, Бучі, Гостомелі, у лютому-березні 2022 року точилися жорстокі бої. Ворожі війська за будь яку ціну намагалися встановити над ними контроль, адже це відкривало дорогу на столицю із заходу. У зв'язку з інтенсивністю наступу  Київська обласна військова адмінстрація  назвала Бучу, а також Ірпінь, Гостомель, трасу М 06 та місто Вишгород найнебезпечнішими місцями  Київської області.

На початку вторгнення на північ від Ірпеня в місті Гостомель російські війська захопили аеропорт.

27 лютого українські війська повідомили, що російські сухопутні війська просунулися в Бучу, а потім прорвалися з Бучі в бік Ірпеня, тим самим розпочавши бій за Ірпінь.

28 лютого 2022 року українські війська вранці атакували російські війська на трасі Ірпінь-Житомир і що до 14:00 було знищено або пошкоджено понад 200 одиниць різної техніки.

Міста бомбардувала російська авіація. Почалася евакуація населення.  Це було дуже складно робити, через те, що мости через річку Ірпінь були підірвані.

Житлі Ірпеня, Бучі, Гостомеля витримали місяць інтенсивних боїв, бомбадування, окупацію. Міста не здалися, міста воювали.

Про звірства росіян у Бучі знає увесь світ.  Назва цього міста стала загальною – як символ варварства, жорстокості тих, хто називав себе «второй армієй міра».

Зараз міста оговтуються від подій лютого-березня минулого року. Люди повертаються до своїх домівок. Життя не перемогти! 

#МістаГероїв – це про українців!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень