Урочистості з нагоди вшанування пам'яті поета Миколи Сома

Дата: 29.03.2023 15:51
Кількість переглядів: 180

 

 

  Фото без опису

 

агато відомих поетів, композиторів, художників  вийшли в люди із села. Я щасливий, що народився і розповився саме тут, в Требухові. Отож і стою на своїй землі."

Микола СОМ.

 

27 березня  в селі Требухів  відбулася низка заходів, приурочених роковинам вшанування пам'яті відомого земляка поета Миколи Сома.

Саме в цей день, 10 років тому, перестало битися палке серце  поета:  улюбленця багатьох, публіциста, учителя, члена спілки письменників України, лауреата премій Володимира  Сосюри та Остапа Вишні, фонду Тараса Шевченка,  премій імені Дмитра Нитченка та Олекси Черника, заслуженого діяча мистецтв України.

       Фото без опису

До Требухова  прибули колеги  поета  з Київської публічної бібліотеки імені Лесі Українки на чолі з директором Ольгою Романюк. Саме там останні 10 років працював та вів просвітницьку роботу Микола Данилович. Також друг поета , громадський і державний діяч Микола Томенко, членкиня спілки письменників України  Катерина  Міщук, Іван Донич - член спілки художників України, письменник, колега та друг Миколи Даниловича.

Пам'ять поета вшанували покладання квітів на місці його поховання.  Також учасники заходу відвідали шкільний музей й провели творчу зустріч з колеамиг, рідними, друзями  та поціновувачами творчості  Миколи Сома в Будинку культури.

Пролунало багато щирих слів, вірші поета й про самого поета, теплі спогади, пісні на слова Миколи Сома.

       Фото без опису Фото без опису

Всі ці незабутні, щемливі моменти  свідчать про вдячну  пам'ять поетові, його творчому доробку, по зерну зібраному та проросшому в багатьох книгах, збірках пісень та літературних нарисах.

Фото без опису  Фото без опису

Фото без опису Фото без опису

                    Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень